La Coruna, Spanje

La Coruna, strand

La Coruna, strand

Een frisse zeewind afkomstig van de Atlantische oceaan doet je haren dansen. Vissersbootjes dobberen in de haven, klaar voor vertrek. ’s Middags ligt de kakelverse opbrengst, een octopus, op je bord. In de avond bekijk je de verlichte Romeinse vuurtoren tijdens een romantische strandwandeling. Je begrijpt: in La Coruña verlies je de zee nooit uit het oog.

Hoewel de belangrijke Europese havenstad die de inwoners van Galicië ‘A Coruña’ en de Spanjaarden ‘La Coruña’ noemen veel te bieden heeft, wordt de stad niet overstroomt door toeristen. Best lekker, voor wie in alle rust wil rondlopen door het historisch stadscentrum, musea of in de groene natuur.

Misschien staat het frisse zeeklimaat dagenlang bakken op het strand niet toe, op culinair gebied is La Coruña een topbestemming. Vooral wie van vis en zeedieren houdt zal niet teleurgesteld worden.

La Coruna in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar La Coruna

Op La Coruna Airport:

Luchthavens bij La Coruna

 • La Coruna Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 5 minuten
  Afstand tot centrum stad: 8 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Buslijn 4051 onderhoudt tussen 08.00 en 22.00 uur een dienst tussen het vliegveld van La Coruna en het centrum van de stad. De bus rijdt 2 keer per uur, een ticket kost € 1,50.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo La Coruna.

Weersverwachting voor La Coruna

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor La Coruna en Galicië kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over La Coruna kun je terecht op de volgende websites: