Eten & drinken in Almeria

In Almería hoef je niet lang te zoeken naar een barretje of een restaurant om lekker en goedkoop te eten. De vele authentieke tapasbars serveren heerlijke, verse tapas. In de oude stad zitten genoeg leuke tentjes. Voor de lunch ga je naar een van de restaurantjes vlakbij de markt rond La Puerta de Purchena en in de omringende straatjes Hier eet je vis en groente vers van de markt. Ook ´s avonds is het hier gezellig druk in de vele barretjes en restaurantjes.

Casa Puga
Casa Puga is één van de oudste tapasbars in Almeria en is een tapasbar zoals je je een tapasbar voorstelt: met gekleurde tegeltjes en hammen die aan het plafond hangen. Probeer eens hun artisjokken met ansjovis!
Taberna Bar Casa Puga
Calle Jovellanos 7, Almería

Bar El Barril
Al sinds de jaren´70 worden bij El Barril tegenover de haven van Almeria cañas (bier) getapt en tapas gemaakt. Bij ieder drankje mag je hier aanwijzen welke tapa je erbij wilt snacken. De variëteit in tapas is enorm en kiezen wordt dan ook lastig.
Bar El Barril
Parque de Nicolás Salmerón 7, Almería

Tetería Almeraya
Wil je terug naar de Moorse tijden? Boek dan een arrangement bij Hamman Almeraya. Na het stoombad en de massage kun je thee drinken in het theehuis. Niet alleen hebben ze verschillende soorten thee en zoete gebakjes, ook de mojito´s schijnen er de moeite waard te zijn. Je kunt overigens ook alleen het theehuis bezoeken. ´s Avonds zijn er soms concerten of draait er een dj.
Tetería Almeraya
Calle Perea 9, Almería

Capri
Voor verse broodjes en zoet gebak ga je in Almeria naar Confiteria Capri. Hun croissantjes met chocoladeglazuur zijn om je vingers bij op te eten. Je kunt al het lekkers meenemen, maar ook ter plekke opeten met een kop koffie erbij.
Confiteria Capri
C/Navarro Rodrigo 21

Isleta del Moro
La Islete del Moro is een klein wit vissersdorpje aan een klein strandje. Na een dagje zonnen en zwemmen is dit dé plek om verse vis te eten. Het terras heeft uitzicht op zee. In de winter is het restaurant gesloten.
Calle Isleta del Moro, Isleta del Moro
€/€€