Almeria, Spanje

Almeria

Almeria

Veel massatoerisme zul je in de Spaanse stad en provincie Almería in het zuidoosten van Andalusië niet snel tegenkomen, maar het relaxte Spanje vind je hier in overvloed. De provincie Almería is het zonnigste én droogste gebied van Europa.

Almería stad is niet heel erg groot, maar er is genoeg te beleven voor een geslaagde stedentrip of om een dagje te ontsnappen tijdens een strandvakantie. Het fijne van Almería is, dat je er maar weinig buitenlandse toeristen zult tegenkomen en er geniet van het échte Andalusië. Wandel door de elegante straten, over de lange strandboulevard of bezoek het indrukwekkende Moorse Alcazaba. Uitrusten doe je aan het brede strand en tapas eet je in het gezellige oude centrum.

Wil je de stad ontvluchten: de provincie Almería heeft maar liefst 200 kilometer ongerepte kustlijn in het beschermde natuurgebied Cabo de Gata. Vulkanische rotsen steken spectacular uit de turquoise zee en kleine strandjes liggen er verlaten, maar uitnodigend bij. Of breng een bezoek aan Europa´s enige woestijn Tabernas, het decor voor veel Westernfilms.

Almeria in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Almeria

Op Aeropuerto de Almeria:

Luchthavens bij Almeria

 • Aeropuerto de Almeria

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 35 minuten
  Afstand tot centrum stad: 9 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Bus 14 en 22 brengen je ieder half uur naar het treinstation in het centrum van Almeria. De rit duurt ongeveer 30 minuten en een kaartje kost €1,10. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen vanaf het vliegveld, dit kost ongeveer € 15.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht van Almeria vind je op klimaatinfo Almeria

Weersverwachting voor Almeria

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Almeria kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Antwerpen kun je terecht op de volgende websites: