Winkelen in Bratislava

Bratislava is geen Parijs of Londen, en zelfs geen Wenen of Boedapest, toch is shoppen hier heel plezierig. Stare Mesto is vrijwel geheel voetgangersgebied vol aantrekkelijke winkels en interessante cadeauboetiekjes. Op en om Hlavne namestie, het hoofdplein, vind je veel winkels die kristal en sieraden ingezet met granaat verkopen.

Aupark Bratislava
In winkelcentrum Aupark vind je alle bekende winkelketens als H&M, Zara, Gaudi, Mango, Promod, Lacoste, Mexx, Quiksilver, Tommy Hilfiger, Levis, Esprit, C&A en nog veel meer. Geen zin meer in shoppen? Je kunt hier ook bowlen, biljarten of lekker eten in een van de vele restaurants. De Palace Cinema is alleen aantrekkelijk wanneer de film met ondertiteling wordt gegeven, tenzij je Slowaaks spreekt…

Aupark Shopping Center
Einsteinova 18, Bratislava

Apropos
De ultieme cadeauwinkel waar je altijd iets van je gading zult vinden, of het nu een presentje voor je oma of je lover is, hier slaag je zeker. Apropos is gespecialiseerd in Frans, Nederlands en Duits design. Je vindt hier leuke keukenspulletjes, artistieke vazen, geinige wandklokken en gedecoreerde kaarsen.

Apropos
Sturova 9, Bratislava

Kerstmarkt
Bratislava is betoverend mooi tijdens de dagen voor Kerst. De lichtjes in de kerstboom op het plein in de Oude Stad flonkeren en schitteren. In de kraampjes koop je snuisterijen, houten hebbedingetjes en kristallen kerstballen. Proef loska een soort aardappelpannekoekje bestreken met ganzenvet en drink daarbij glühwein.

Hlavné námestie, Bratislava 

Miletcka Markt
Openlucht groenten- en fruitmarkt met een afdeling Vietnamese kitsch. Ten tijde van het communisme onderhield het toenmalige Tsjechoslowakije nauwe banden met het eveneens communistische Vietnam. Daarom zijn er zoveel Vietnamese winkels en marktkramen. Slowaken zijn vleeseters, een ommetje langs de vleesafdeling is interessant. Eet aan een van de standjes langos, gefrituurd deeg overgoten met ketchup en rijkelijk voorzien van knoflook. Drink hierbij Kofola, de Sovjet versie van Coca Cola, en verrassend lekker.

Mileticva Ulice, Bratislava

Deseo
Schuilt er een tweede Imelda Marcos in je? Dan is Deseo de winkel waar je moet zijn. Hier vind je designer schoenen van Loretta Pettinari met bijbehorende tassen en kleding. Wanneer je tijdens de uitverkoop komt, heb je kans op kortingen van 50 tot 70%.

Deseo
City Gate SNP 19, Bratislava

Lavanda
Wanden vol heerlijke geurtjes, van lekker-ruikende geurige zeepjes tot geurkaarsen en verstuivers. Voor vragen over aromatherapie kun je hier terecht. Hier vind je leuke cadeautjes voor jezelf of het thuisfront voor heel aantrekkelijke prijzen.

Lavanda 
Puskinova 2, Bratislava