Vervoer in Turijn

In Turijn is nog altijd het wegensysteem dat ooit door de Romeinen werd aangelegd in gebruik. Het werd gemoderniseerd door de Savoyes en bestaat nu uit een geheel van straten en bredere lanen die geometrisch zijn gearrangeerd, zodat het ook voor nieuwkomers gemakkelijk oriënteren is.

De winkels en bezienswaardigheden van de stad zijn eenvoudig te voet te bereiken. Een goede plattegrond is natuurlijk wel handig om bij de hand te hebben, zoals die van Touring Club Italiano, te koop bij verschillende kiosken en boekwinkels. Er is ook een goed werkend openbaar vervoersysteem in Turijn, bestaande uit bus- en tramlijnen, waar je gebruik van kunt maken. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in Turijn raadpleeg je de website van Gruppo Torinese Trasporti.
Openbaar vervoer Turijn

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Turijn is een leuke manier om de hoofdstad van Piemonte te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Turijn duren gemiddeld 3,5 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Turijn. Je kunt een fietstocht in Turijn eenvoudig online boeken via Baja Bikes.