Gratis & goedkoop in Turijn

Genieten van alle moois en lekkers in Turijn hoeft niet duur te zijn. Turijn is een fijne en betaalbare bestemming vergeleken met grote publiekstrekkers als Rome, Venetië en Milaan. Op deze pagina geven we een aantal tips van dingen die je gratis of voor weinig geld kunt doen en zien in Turijn.

Parco del Valentino
Het grote openbare park Valentino ligt aan de rivier de Po, tussen de bruggen Umberto I en Principessa Isabella in Turijn. Het werd aangelegd in 1630 en gedeeltelijk opnieuw gestructureerd in 1864 door de Franse architect Barillet-Deschamps. Ter gelegenheid van een grote tentoonstelling in de stad in 1884 werd het ‘middeleeuwse dorp’ aangelegd, waar je kunt zien hoe Piemonte er in de Middeleeuwen ongeveer uitzag. Parco del Valentino, Turijn

Middeleeuws dorp en kasteel
Kunstenaars en historici creëerden midden in het Valentino Park in Turijn een stukje verleden. Ze bestudeerden de middeleeuwse bouwwerken van Piemonte en bouwden in het park een heel dorp en een kasteel na. Hier kun je wandelen door straatjes uit vervlogen tijden, langs herbergen, bakkerijen en fonteinen, en natuurlijk een bezoek brengen aan het grote kasteel.
Viale Virgilio (Valentino park), Turijn

Lijkwade van Turijn (Sacra Sindone)
De lijkwade van Turijn is een grote, rechthoekige linnen doek die wordt bewaard in de kathedraal van de stad. Voor veel gelovigen over de hele wereld is het een waardevol relikwie: het wordt gezien als de heilige lijkwade waarin Jezus Christus werd begraven. Dankzij C14-dateringsmethoden is inmiddels vastgesteld dat de doek dateert uit de middeleeuwen, en in die zin een ‘vervalsing’ is. Desalniettemin wordt het als relikwie nog altijd vereerd, en slechts een keer per 25 jaar aan het publiek tentoongesteld. Wie meer wil weten van deze geschiedenis kan een bezoek brengen aan het museum.
Museo della Sindone
Via San Domenico 28, Turijn

Kunstig licht
Een bijzonder moment om Turijn te bezoeken is in de winter. Vanaf begin november tot halverwege januari wordt Turijn namelijk omgetoverd tot een magische lichtstad. Jaarlijks keert in die maand de tentoonstelling Luci d’Artisti terug in Turijn, waarbij de straten, pleinen en gebouwen van de stad op bijzondere en kunstzinnige wijze worden verlicht. Een betoverende periode om Turijn te bezoeken!