Eten & drinken in Zaragoza

In Zaragoza hoef je nooit lang te zoeken naar een barretje of een restaurant. De vele nog authentieke barretjes serveren meestal heerlijke tapas. In de oude stad en met name in het stukje dat ´El Tubo´ wordt genoemd, zitten de meeste leuke tentjes. Vooral ´s avonds wordt het hier erg gezellig.

In Zaragoza eet je goed en drink je beter, zeggen de Spanjaarden over Zaragoza. De opties zijn legio: van eenvoudige taberna´s tot een luxe sterrenrestaurant en alles daar tussenin. Drinken doe je het beste in Calle del Temple, in deze straat vind je meer bars dan in heel de regio Argagón.

Tapas in El Tubo
El Tubo is de perfecte buurt om te gaan tapas-hoppen in Zaragoza. Ieder restaurantje heeft hier zijn eigen specialiteiten. Probeer dus bij ieder tentje één of twee tapas en hop dan door naar een volgend restaurantje. El Tubo is het wijkje tussen de calles Mártires, Estébanes and Cuatro de Agosto.

Gran Café de Zaragoza
Gran Café de Zaragoza is een klassieker in de stad en je waant je er weer een beetje in oude tijden. Het heeft de sfeer en de service van een ouderwets grand café, maar het publiek is van alle leeftijden. Dé plek in de stad voor een kopje café con leche.
Gran Café de Zaragoza
Calle de Alfonso I 25, Zaragoza

Café Botanico
Bij Café Botanico word je omringd door planten, bloemen en hedendaagse kunst. Het is een populair adresje in Zaragoza en soms zul je even op een tafeltje moeten wachten,maar de lekkere koffie, uitgebreide theekaart en lekkere taart maken dat weer goed!
Café Botanico
Calle Santiago 5, Zaragoza

Taberna Doña Casta
Trek in goede, no nonsens tapas met een prima glas wijn? Bij Taberna Doña Casta in het oude centrum van Zaragoza bestel je een fles wijn met 6 tapas voor slechts € 23. Hun tapasspecialiteit zijn de verschillende soorten croquetas (kroketjes) en tortillas.
Taberna Doña Casta
Calle Estébanes 6, Zaragoza

La Miguería
Bij La Miguería eet je migas, een typisch Aragonees gerecht bestaande uit gebakken broodkruimels (migas). Wie denkt dat saai is, komt bedrogen uit: maar liefst 12 varianten broodkruimels kun je hier eten. Van simpelweg gebakken in olijfolie tot geserveerd met sardientjes of met foie gras. La Miguería opent om 19.30 uur en dat is handig voor magen die de Nederlandse etenstijden zijn gewend.
Restaurante La Migueria 
Calle Estébanes 4, Zaragoza
€/€€

Dolce Vita
Voor vers brood en lekker gebak in Zaragoza ga je naar Dolce Vita. In de vitrines vind je lekkers zoals taarten, cupcakes, koekjes en belegde broodjes en het is een leuke plek om de eerste honger rond 17 uur te stillen en de tijd tussen lunch en diner door te komen. Dolce Vita Pasteleria
Paseo de las Damas 9, Zaragoza

El Calamar Bravo
Een broodje met Calamares is één van de weinige voorbeelden van Spaans streetfood: het Spaanse broodje kroket. Voor de lekkerste bocata de calamares ga je El Calamar Bravo in het kleine straatje tegenover de poort van de Santa Engracia kerk. Let op: etend over straat lopend is echt not done in Spanje, eet je broodje dus ter plekke op.
El Calamar Bravo
Calle Cinco de Marzo 14, Zaragoza