Zaragoza, Spanje

Zaragoza

Zaragoza

Zaragoza is de hoofdstad van de provincie Zaragoza én van de autonome regio Aragón in Spanje. Het is de vierde grote stad van Spanje en ligt tussen Madrid en Barcelona.

In Zaragoza woont meer dan de helft van alle inwoners van de regio Aragón. De inwoners van de stad, waartoe ook veel studenten behoren, houden van het goede leven. De vele restaurantjes, barretjes en een bruisend uitgaansleven maken de stad dan ook erg levendig. Ook met het cultuuraanbod van Zaragoza is niets mis: flink wat musea, prachtige kerken, monumenten uit de Romeinse tijd, maar ook moderne architectuur.

Zaragoza – lang niet zo bekend, toeristisch en druk als Madrid of Barcelona- is een leuke bestemming voor een weekendje weg. Omdat de stad niet super toeristisch is, wordt er weinig Engels gesproken. Leuk voor het echte Spanje-vakantiegevoel natuurlijk, maar een Spaans woordenboekje is geen overbodige luxe.

Zaragoza in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Zaragoza

Op Zaragoza Airport:

Luchthavens bij Zaragoza

 • Zaragoza Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 12 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Vanaf het vliegveld kun je een bus nemen die je naar de Gran Via in het centrum van Zaragoza brengt. De bussen (lijn 501) rijden twee keer per uur, een kaartje kost € 1,85. Ga je met de taxi dan ben je ongeveer 30 euro kwijt voor een rit naar het centrum van de stad.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Zaragoza.

Weersverwachting voor Zaragoza

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Zaragoza kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Zaragoza kun je terecht op de volgende websites: