Vervoer in Belgrado

Het openbare vervoer van Belgrado bestaat uit trolleybussen, trams en bussen. Allen zijn uitstekend te noemen. De luchthaven ‘Nikola Tesla Airport’ is nog geen twintig kilometer verwijderd van het centrum van de stad. Bij de luchthaven zijn taxi’s te vinden of je reist per bus. Buslijn 72 van GSP Beograd brengt je in ongeveer veertig minuten naar het centrum van de stad. Deze dienst rijdt elk half uur. De kaartjes daarvoor zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur en/of in de vertrekhal bij de kios.
Kies je voor de taxi, dan is het raadzaam om vooraf een vaste prijs af te spreken voor het hele gezelschap inclusief bagage. De prijzen liggen vast, maar zo voorkom je problemen die achteraf kunnen ontstaan.
Als je in het centrum per bus wilt reizen, dan koop je de kaartjes bij kiosken die het logo van GSP Beograd in het zicht hebben. Een kaartje bij de chauffeur is altijd duurder.

Openbaar vervoer Belgrado

Op de luchthaven zijn ook mogelijkheden voor het huren van een eigen auto. Vergelijk onderling de voorwaarden en de aan te bieden auto’s. Hier zijn soms wezenlijke verschillen te zien die ‘goedkope’ prijzen achteraf toch een stuk duurder maken.