Belgrado, Servië

belgrado250Na heel wat roerige jaren met veel geweld, opstanden en bombardementen is de rust in Servië wedergekeerd. Tegenwoordig doet het land er alles aan om steden zoals Belgrado aantrekkelijk te maken voor het aantrekken van toeristen. En hiermee hebben ze een juiste weg ingeslagen. De hoofdstad Belgrado, wat eigenlijk witte stad betekend, is een steeds populairder wordende stad. Als stedentrip wordt  Belgrado dan ook vrij makkelijk geboekt voor enkele dagen of een (lang) weekend. Het nachtleven is vooral bij het jongere publiek erg bekend aan het worden. En dat is niet voor niets. Er wordt zelfs gezegd dat Belgrado het beste nachtleven van heel de Balkan heeft. Maar ook qua festivals weet deze levendige stad zich steeds beter op de kaart te zetten. Het internationale karakter is tegenwoordig duidelijk zichtbaar en dit wordt uitstekend gewaardeerd.

Belgrado in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Het klimaat van Belgrado kenmerkt zich met warme zomers en overwegend koele winters. Gemiddelde temperaturen in de zomer gaan al snel richting de dertig graden. Maar ook dik eroverheen is geen uitzondering. De winters kunnen behoorlijk guur en nat zijn. Sneeuw is in de periode december tot en met februari geen uitzondering. Als je Belgrado wilt bezoeken dan moet je dat eigenlijk in de maanden mei, juni of september doen. De aangename temperaturen zorgen ervoor dat er veel activiteit buiten is, terwijl het niet zo snel te warm is. Dit is in de maanden juli en augustus soms wel het geval.

Voor alle klimaatinformatie over Belgrado bezoek je klimaatinfo Belgrado.

 

Weersverwachting voor Belgrado

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond van Belgrado kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Belgrado kun je terecht op de volgende websites:
Belgrado informatie
Belgrado toerisme