Eten & drinken in Belgrado

De Balkan keuken bestaat vooral uit stoofgerechten, worstjes, gevulde paprika en gerechten met deeg. Het meest bekend zijn hierbij de goulash, Pasulj soep en Cevapcici worstjes. Maar het internationale karakter van Belgrado laat ook steeds meer internationale gerechten op de kaart terugzien. En de fastfood keten MacDonalds is al lang geen onbekende meer. In de oude stad ‘Stari grad’ zijn uiteenlopende kleine en wat grotere restaurants te vinden met heerlijke gerechten op de kaart. Zeker langs de Donau zijn leuke plekjes te vinden voor een goede maaltijd.

Djordje
Dit gezellig ingerichte restaurant telt maar liefst drie verdiepingen. Met lekker weer kun je zelfs buiten zitten. De internationale kaart laat gerechten zien zoals risotto, biefstuk, spareribs van de grill en vis. Op speciale avonden is er live muziek wat de sfeer zeker ten goede komt.
Djordje
Moravska 10, Belgrado
€€

Tezga Bar Restaurant
Dit restaurant weet zijn gasten voor een leuke prijs te bekoren. Zowel de inrichting als de gerechten worden smaakvol gepresenteerd. Opnieuw is dit een plek waaraan je kunt zien dat de stad Belgrado heel hard aan de weg timmert om meer toeristen voor zich te winnen. Een avond in Tezga is daarom veel belovend te noemen.
Tezga Bar Restaurant
Strahinjica Bana 82, Belgrado
€€

Tri Sesira
Dit restaurant is gelegen in de meest authentieke straat van Belgrado, namelijk in de Skadarlija straat. De naam van het restaurant verwijst naar de drie hoeden die je boven de ingang ziet hangen. Voorheen hingen er drie metalen hoeden als logo bij de ingang van dit voormaling werkatelier. De authentieke Servische gerechten zijn een goede weerspiegeling van de balkan keuken.
Tri Sesira
Skadarska 29, Belgrado
€€