Gratis & goedkoop in Trapani (Sicilië)

Hoewel Sicilië en Trapani goed ontdekt zijn door toeristen, is een vakantie op het eiland niet perse heel duur. Je zult het meeste geld kwijt zijn aan je accommodatie, want heerlijk eten en drinken en mooie uitstapjes hoeven hier zeker niet veel te kosten.

Pasen in Trapani
Een van de meest bijzondere gebeurtenissen in Trapani is de jaarlijkse processie van de Misteri, tijdens Pasen. De hele stad staat dan 3 dagen (vanaf Goede Vrijdag) in het teken van de spectaculaire tocht die de 12 beelden uit de Chiesa del Purgatorio maken door de straten van Trapani. Wees op tijd met boeken, want op dit bijzondere festival komen jaarlijks talloze geïnteresseerden af.

Wandelen over de Tramontana
Waar de stad Trapani de zee in reikt, vind je de Torre di Ligny. Deze 16e-eeuwse versterking van de stad, in opdracht van keizer Karel V aangelegd, gaat over in een vestingmuur die bekend staat als de Tramontana. Het is tegenwoordig een fijne plek om een lange, panoramische wandeling te maken. Aan de voet van de muur vind je een
strandje met palmbomen.

Stranddag bij San Vito lo Capo
Een dagje aan zee dichtbij Trapani is net zo heerlijk als het voordelig is. Ten minste, als je een stuk vrij strand opzoekt, in plaats van privéstrandjes waar je huur moet betalen voor bedjes en een parasol. Er zijn zowel kiezelstranden als zandstranden te vinden in San Vito lo Capo en je kunt hier ook snorkelen of duiken. Het dorpje zelf is klein maar er is een duikcentrum en ook een kleine supermarkt aanwezig.

Selinunte
Nergens komen natuur en cultuur zo mooi samen als bij de vele archeologische opgravingen op Sicilië. Aan deze kant van het eiland is Selinunte beroemd. De resten van de Tempel van Hera zijn het meest indrukwekkend, maar eigenlijk is een wandeling door het hele archeologische park een fijne tijdsbesteding. Overal krijg je bovendien een prachtig uitzicht op zee op de koop toe.