Eten & drinken in Trapani (Sicilië)

Zoetigheid, verse vis en couscous. Het klinkt als een onwaarschijnlijk trio maar dit zijn de drie specialiteiten die je geprobeerd moet hebben als je na een vakantie in Trapani of op West-Sicilië huiswaarts keert. Cannoli, cassata en granita zijn voor zoetekauwen een must, terwijl liefhebbers van de Arabische keuken hun hart op kunnen halen tijdens het jaarlijkse Festival del Cuscus in september. Voor wijnliefhebbers is het een must om in Marsala de  beroemde plaatselijke dessertwijn te proeven.

Angelino Pasticcere
De dag beginnen met iets zoets? Stap binnen in de wereld van Angelino, waar de geur van taartjes, chocolade en andere zoetigheden je buiten al bereikt. ’s Middags en ’s avonds kun je hier overigens ook terecht voor een lekkere maaltijd vergezeld van een goed glas wijn. Angelino bevindt zich vlak bij de haven van Trapani.
Angelino Pasticcere
Via Ammiraglio Staiti, 87, Trapani

Colicchia
Colicchia is een begrip in Trapani. Het is de meest bekende banketbakker in de stad en een walhalla voor zoetekauwen. Wie de specialiteiten van de streek wil proberen (cannoli, cassata, granita) kan hier terecht. Alles wordt volgens traditionele recepten bereid. Buiten staan wat tafeltjes voor wie er graag even de tijd voor neemt.
Colicchia
Via delle Arti 6, Trapani

Il Gelato di Michele
Natuurlijk kun je bij Michele in Trapani gewoon een ijsje bestellen in een hoorntje of bakje. Op Sicilië is het echter de gewoonte om ijs met een brioche (een zoet broodje) te serveren. Hoewel de combinatie gek klinkt in Nederlandse oren, is het zeer smakelijk en de moeite van het proberen waard!
Il Gelato di Michele
Viale Regina Margherita 25, Trapani

Ai Lumi
Ai Lumi is niet alleen een leuk logeeradres, er is ook een fijne taverne waar je goed kunt eten voor weinig. Uiteraard geniet je hier van een diner ‘ai lumi’, bij kaarslicht. Het sfeervolle restaurant is gevestigd in de voormalige stallen van een adellijke Siciliaanse familie.
B&B Ai Lumi
Corso Vittorio Emanuele 75, Trapani

Tha’am
In het westen van Sicilië zijn verschillende Arabische invloeden doorgedrongen, zowel in de cultuur als in de keuken. Chef Piera Spagnolo laat je die sfeer proeven en beleven bij Tha’am. Ze deed ook mee als Italiaanse afgevaardigde aan het internationale Festival del Cuscus. Bij Tha’am kun je overigens ook overnachten tegen een zeer redelijke prijs.
Tha’am
Via Duca degli Abruzzi 34, San Vito lo Capo.

Ristorante La Terrazza
Visliefhebbers doen er goed aan om voor een diner met uitzicht naar de oude tonijnvisserij in Scopello te rijden. Visitekaartje van restaurant La Terrazza zijn niet alleen de heerlijke visspecialiteiten, maar, zoals de naam al zegt, ook het terras. Geniet hier van verse ‘pesce spada’ (zwaardvis) met een spectaculair uitzicht.
Ristorante La Terrazza
Via Marco Polo 5, Scopello
€€