Trapani (Sicilië), Italië

Trapani (Sicilië)

Trapani (Sicilië)

Ceres, godin van het gouden graan, was ten einde raad toen haar dochter Persephone werd ontvoerd. Ze begon een vruchteloze zoektocht over Sicilië, niet wetend dat haar dochter was meegenomen naar Hades’ onderwereld. Toen ze aankwam bij het meest noordwestelijke puntje van het eiland, verloor ze de sikkel die ze altijd bij zich droeg.
Het gereedschap veranderde op onverklaarbare wijze in een stuk land, waarop de stad Trapani werd gebouwd. De sikkelvormige plattegrond van Trapani herinnert hier nog altijd aan.

Trapani, in het noordwesten van Sicilië, is een geweldige uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht langs alle geuren, kleuren en smaken van het westelijke deel van het eiland. Aan de adembenemende baaien bij Scopello en San Vito lo Capo kun je heerlijk luieren in de zon of snorkelen onder water, in de binnenlanden vind je een aantal prachtige ruïnes die herinneren aan het Griekse verleden van Sicilië, en in de stad Trapani kun je alle  culinaire geheimen van dit gebied ontdekken in de verschillende restaurantjes.

Maar er is meer; niet ver van de kust vind je allerlei kleine eilandjes die per boot bereikbaar zijn. Overal is de sfeer weer net anders. Beroemd in heel Italië zijn ook de zoutpannen van Trapani – een bezienswaardigheid op zichzelf, omdat ze een betoverend aangezicht van witte bergen en oude molens opleveren.

Een keer per jaar staat Trapani extra in de schijnwerpers, en loopt de stad vol met bezoekers. Ze komen voor een onwerkelijk schouwspel: de jaarlijkse processie van de Misteri tijdens het paasfeest. Religieuze beelden worden uit een van de grote kerken van de stad gedragen en volgen een tocht door de dichtgepakte straten van Trapani.

Trapani (Sicilië) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Trapani (Sicilië)

Op Trapani Airport:

Luchthavens bij Trapani (Sicilië)

 • Trapani Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 20 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het kleine vliegveld van Trapani (Vincenzo Florio) ligt halverwege tussen Trapani en Marsala – zo’n 20 km ten zuiden van Trapani. Vanaf hier kun je een shuttle- of lijnbus nemen die je naar zo goed als elke bestemming op West-Sicilië kunnen brengen.Met de lokale bus van AST kun je in het centrum van Trapani komen. De bus vertrekt iedere 45 minuten en doet er ongeveer 40 minuten over. Een ticket voor een enkele reis kost € 2,40 en is verkrijgbaar aan boord van de bus.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Trapani.

Weersverwachting voor Trapani (Sicilië)

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Trapani en Sicilië kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Trapani en Sicilië kun je terecht op de volgende websites: