Cagliari (Sardinië), Italië

Cagliari (Sardinië)

Cagliari (Sardinië)

Sardinië was ooit het eiland van de herders en de bandieten. Hoewel er nog steeds veel herders (en schapen) op het eiland leven, is het nu ook vooral het eiland van de ongerepte stranden, ruige natuur en prachtige zeegezichten.

De hoofdstad Cagliari, helemaal in het zuiden van het eiland, biedt een prima uitvalsbasis voor een vakantie op Sardinië. De stad biedt veel schitterende bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes, maar vanuit Cagliari sta je ook zo met je voeten in het warme zand of midden tussen de flamingo’s. En als je weet dat je hier zelfs in januari gewoon in je T-shirt over een van Europa’s langste stranden kunt slenteren, waar wacht je dan nog op? Op naar Cagliari!

Cagliari (Sardinië) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Cagliari (Sardinië)

Op Cagliari Elmas Airport:

Luchthavens bij Cagliari (Sardinië)

 • Cagliari Elmas Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur, 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 8 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Sinds 2013 ligt er een nieuw treinstation op ongeveer 5 minuten loopafstand van de terminals. Iedere 20 minuten tussen 05.00 uur en 23.00 uur rijdt er een trein naar het centraal station van Cagliari. De rit duurt zo’n 10 minuten en kost slechts € 1,25. Een taxirit duurt ongeveer 15 minuten en kost € 15,00 tot € 20,00 (afhankelijk van bagage en tijdstip).

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Cagliari.

Weersverwachting voor Cagliari (Sardinië)


Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Cagliari en Sardinië kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Cagliari kun je terecht op de volgende websites:
Cagliari informatie