Hotels in Cagliari (Sardinië)

Ondanks het feit dat Cagliari niet zo groot is, biedt de stad toch verschillende overnachtingsmogelijkheden, van een gezellige B&B tot een luxe design hotel dat is ontworpen door een architect uit Milaan.

Residenza Kastrum
Deze B&B, met zes kamers die allemaal een eigen badkamer hebben, ligt in het hart van de wijk Castello, op een van de hoogste punten van Cagliari. Een schitterend uitzicht is dus gegarandeerd, zeker vanaf het prachtig gelegen dakterras. Er is wifi en een keuken voor algemeen gebruik.
Residenza Kastrum
Via Cannelles 78, Cagliari

L’Arco
Deze gezellige B&B, met drie lichte kamers, is gevestigd in een prachtig oud gebouw in het hart van Cagliari, vlak bij Piazza Yenne. De mix van Sardijnse stoffen en heldere kleuren maakt dat je je meteen thuis voelt.
B&B L’Arco
Via Portoscalas 20, Cagliari

Antica Residenza Marina di Castello
In hartje Cagliari vind je deze recent geopende bed&breakfast, op de bovenste verdieping van een historisch palazzo. Naast de stijlvol ingerichte kamers geniet je hier van een werkelijk schitterend dakterras, met de haven – en de zee – aan je voeten.
Antica Residenza Marina di Castello  
Via Roma 75A, Cagliari
 €€

B&B Vento di Sabbia
Deze luxe bed and breakfast, met slechts een tweepersoonskamer, The Chocolate Room, ligt bijna direct aan het strand van Poetto in Cagliari. Als gast word je helemaal in de watten gelegd. Bovendien zijn er gratis fietsen beschikbaar zodat je ook makkelijk heen en weer naar het centrum van Cagliari kunt rijden.
Vento di Sabbia
Via Rodi 53 (Lungomare Poetto), Cagliari
 €€

Profumo del Mare
Deze B&B doet zijn naam eer aan want je ruikt hier inderdaad de zee. Vanuit een aantal kamers is de zee ook te zien, net als vanaf het grote dakterras, waar je niet alleen kunt zonnebaden maar ook kunt barbecueën. Met het strand op zo’n 25 meter afstand wil je nooit meer afstand doen van de geur van de zee…
B&B Il profumo del mare
Viale Poetto 196, Cagliari
€€

Sardinia Domus
Als je een kamer huurt bij Sardinia Domus (voor 2, 3 of 4 personen), zal het je aan niets ontbreken. Na een dagje aan het strand of struinen door Cagliari is het hier, vlak bij de haven, goed thuiskomen.
Sardinia Domus
Largo Carlo Felice 26, Cagliari
€€

Hotel Calamosca
Hotel Calamosca ligt direct aan het strand en beschikt zelfs over zijn eigen privéstrand. De 47 kamers kijken ofwel uit over de baai of over de groene tuinen achter het hotel. De afstand naar het centrum van Cagliari is slechts 2 km en dus goed per fiets – of met de bus – te overbruggen.
Hotel Calamosca
Viale Calamosca 50, Cagliari
€€

T Hotel
In deze vijftiende-eeuwse toren (vandaar de T) huist nu een ultramodern hotel, dat in stijl is ingericht door de Milanese architect Marco Piva. Het hotel maakt deel uit van het Music Park dat op deze plek moet komen, rondom het huidige operagebouw van Cagliari. Wie geen budget heeft om er te slapen, mar wel wil genieten van de sfeer kan een drankje bestellen aan de bijzondere ronde bar of het wellnessarrangement Acqua Journey van 90 minuten boeken, met onder andere toegang tot het Turks stoombad en aromatherapiedouches.
T Hotel
Via dei Giudicati 66, Cagliari
€€€