Brindisi, Italië

Aan het einde van de oude Romeinse Via Appia, die begon in Rome en daarna honderden kilometers zuidwaarts afzakte, lag de belangrijke havenplaats Brundisium – de gateway naar de Griekse wereld overzee.

Het huidige Brindisi is nog altijd een echte havenstad, met een rijke geschiedenis en vele gezichten. Hoewel je er zeker een middag zoet kunt brengen om de verschillende hotspots te bekijken, is Brindisi vooral het vertrekpunt van een vakantie in Puglia. Vanuit de stad kun je gemakkelijk op ontdekkingstocht door de hak van de laars.

Dit meest zuidoostelijke stukje van Italië heeft, dankzij de strategische ligging in het Middellandse Zeegebied, altijd veel vreemde bezoekers aangetrokken. Zij kwamen veelal vanaf zee, en zetten dus als eerste voet aan wal in de havenplaats Brindisi. Al die bezoekers hebben in de loop der eeuwen hun sporen achtergelaten. Onderweg in Puglia zul je middeleeuwse kastelen tegenkomen, maar ook voormalige Griekse kolonies, Romeinse amfitheaters en barokke kathedralen. De verhalen uit het verleden liggen er voor het oprapen.

In het Puglia van nu wordt door die veelheid aan verhalen juist de eenheid van de regio bepaald. De combinatie van het rijke verleden met kilometerslange witte stranden en een pure, heerlijke streekkeuken maken het tot een waar vakantieparadijs.

Brindisi in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Brindisi

Op Aeroporto del Salento, Brindisi:

Luchthavens bij Brindisi

 • Aeroporto del Salento, Brindisi

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 6 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Tussen 05.45 en 23.45 uur kun je elk half uur de bus nemen richting het centrum van de stad, naar de Via Cristoforo Colombo vlakbij het treinstation van Brindisi. De rit duurt ongeveer een kwartier en een kaartje kost € 1,00. Vanaf het station van Brindisi kun je per trein of bus verder reizen naar Tarente of Lecce. Een taxi van het vliegveld naar het centrum van Brindisi kost ongeveer 15 euro.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Brindisi..

Weersverwachting voor Brindisi

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Brindisi kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Brindisi kun je terecht op de volgende websites: