Winkelen in Brindisi

Grote warenhuizen en eindeloze brede winkelstraten kom je niet veel tegen in het zuiden van Puglia. Lecce heeft een groot winkelgebied met een ruim aanbod, maar verder kun je vooral eindeloos struinen over de markten en door de straten van de verschillende dorpjes, waar het aanbod van originele en hippe winkels en boetieks je zal verrassen!

In Brindisi zul je als winkelliefhebber niet echt aan je trekken komen. Een uitgebreider aanbod vind je, zoals gezegd, in Lecce (Piazza Mazzini en omgeving), waar grotere ketens worden afgewisseld met leuke boetiekjes. Ook kun je daar op de dagelijkse markt terecht voor kleding en schoenen, als je budget wat beperkter is.

Leuker is het wellicht nog om te dwalen door de historische centra van de stadjes Ostuni, Otranto en/of Gallipoli, waar het vol zit met leuke, originele winkels, van galeries tot bijzondere souvenirshops en boetieks.

Ambacht en specialiteiten
Ambacht en handarbeid staan in Puglia nog altijd hoog in het vaandel. Je vindt dan ook veel winkels met sculpturen gemaakt van pietra leccese, maar ook kantwerk en houtsnijden zijn lokale tradities waar men trots op is. Natuurlijk kun je ook overal terecht voor smakelijke souvenirs in de vorm van streekspecialiteiten.

Markten
De leukste markten van Brindisi en omgeving vind je in talloze pittoreske ‘witte’ dorpen en stadjes in de streek. In Ostuni is er bijvoorbeeld iedere zaterdagmorgen een markt tussen 07:00 – 13:45 uur. Op Piazza Libertini in Lecce is er elke dag markt, maar op maandag- en vrijdagmorgen worden er extra kraampjes opgezet. Verder kun je op woensdagochtend in Gallipoli en vrijdagochtend in Nardò naar de markt.

In Brindisi is iedere donderdag een grote weekmarkt, Mercato di Sant’Elia, en iedere eerste zondag van de maand een antiekmarkt. De Corso Garibaldi staat dan vol met kraampjes waar kunst, antiek en snuisterijen worden verkocht.