Eten & drinken in Valladolid

De regio rondom Valladolid is een bekende wijnregio, waar topwijnen worden geproduceerd in 5 beroemde wijngebieden: Ribera del Duero (rode wijnen), Rueda (witte wijnen), Cigales, Toro en Tierra de León. Culinaire specialiteiten uit de regio zijn de stoofpotten met peulvruchten, zoals linzen en kikkererwten en gerechten met paddestoelen. Natuurlijk eet je er net als in de rest van Spanje ook heerlijk tapas.

Dé plek om tapas te eten in Valladolid is Plaza Mayor, hier komt de lokale bevolking bijeen om te flaneren en te dineren. Je vindt hier en in de buurt dan ook genoeg restaurantjes en tapasbarretjes.

Los Zagales
Wil je tapas eten in Valladolid? Ga dan naar Los Zagales, waar de tapas al verschillende prijzen hebben gewonnen en bestel hun tapasmenu met de winnende tapas. De porties zijn ruim.
Restaurante Los Zagales
Calle de la Pasión 13, Valladolid

El Corcho Tapas
De beste kroketten van Valladolid eet je bij Bar El Corcho en het is dan ook niet ongewoon dat het er bijna altijd vol zit. Gelukkig staan er buiten ook wat tafeltjes, waar je hun beroemde ´croquetas de jamon´ kunt proeven.
Bar El Corcho
Calle de Correos 2, Valladolid

Bar Zamora
Bar Zamora heeft een uitgebreide en gevarieerde tapaskaart en vriendelijk personeel. Hun specialiteit zijn de tapas uit west Castillië, maar eigenlijk zijn alle tapas er erg goed. Je eet er ook een een prima menu del dia.
Bar Zamora
Calle de Correos 5, Valladolid

Vinotinto
Vinotinto kun je het beste omschrijven als wijnbar meets steakhouse. Het is een gezellig druk restaurant en op de kaart staan vooral vleesgerechten van de grill. Broertje Vinotinto Joven aan de overkant trekt een wat jonger publiek en serveert ook tapas.
Vinotinto
Calle de las Campanas 4, Valladolid
€€

Bar El Minuto
Bar el Minuto ligt vlakbij de kathedraal in Vallodolid en is erg populair onder studenten. Het is de perfecte plek om na het diner nog een afzakkertje te nemen.
Bar El Minuto
Calle Macías Picavea 15 , Valladolid

Wijnroutes
Vanuit Valladolid kun je diverse ´wijnroutes´ maken naar de verschillende wijngebieden in de omgeving. Een route leidt je bijvoorbeeld naar de wijngaarden van Quintanilla de Onésimo, Vega Sicilia, Pesquera de Duero en Peñafiel, waar je het kasteel en wijnmuseum kunt bezoeken. Ook kun je diverse wijnhuizen aandoen en kun je – natuurlijk – wijn proeven. Meer informatie over deze routes door de wijngebieden bij Valladolid op de website van de provincie Valladolid.