Gratis & goedkoop in Oviedo

Eigenlijk kun je je in Oviedo een aantal dagen prima vermaken, zonder een cent uit te geven aan entreetickets voor bezienswaardigheden. Struinen door het stadscentrum, picknicken op Monte Naranco, zelfs het bezichtigen van Spaanse meesterwerken is gratis. Aanlokkelijk zijn de terrasjes, maar ook daar zijn de prijzen over het algemeen laag.

Standbeeldenroute
Verspreid over de stad staan in Oviedo de mooiste sculpturen. Bekijk eens de sculptuur van de Colombiaanse kunstenaar Botero of die van Woody Allen, op een sokkel gezet in de straat Milicias Nacionales.
San Franciscopark & Plaza Escandalera

Bewandel een stukje Camino de Santiago
De pelgrims bereikten Oviedo vanuit León en vervolgden hun weg naar Frankrijk via de Camino Primitivo. Het wandelpad tussen Oviedo naar Lugo kronkelt door de Asturiaanse en Cantabrische bergen. Bij mooi weer kun je genieten van prachtige vergezichten. De beroemde schelp en pijlen wijzen je de weg. Begin bij Iglesia San Juan El Real, Oviedo.

Picos de Europa
Op 70 kilometer afstand van Oviedo ligt de indrukwekkende bergketen Picos de Europa. Kronkel omhoog via een weg langs de kalksteenrotsen en geniet van het winterse landschap. De hoogste bergtop is Torre de Cerrado, met een hoogte van 2648 meter. Bekijk een van de drie bergmeren van Covadonga, gooi sneeuwballen of bezoek een diepe
grot en laat je het verhaal van de Asturische held Pelayo vertellen.

Gratis bezienswaardigheden en musea
Een groot deel van de bezienswaardigheden in Oviedo is gratis toegankelijk. Altijd of op bepaalde dagen van de week. Zie ook: Bezienswaardigheden Oviedo.