Oviedo, Spanje

Oviedo

Oviedo

`Oviedo is een heerlijke, exotische, prachtige, schone, prettige en voetgangersvriendelijke stad. Alsof de stad niet tot deze wereld behoort, alsof de stad niet zou bestaan. Oviedo is als een sprookje..´. Zo denkt Woody Allen over Oviedo. Hij verkoos de stad als decor voor delen uit de film Vicky Christina Barcelona.

Oviedo barst van de historie. De prachtige oude gebouwen in het historisch centrum zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ooit schreef de Spaanse schrijver Leopoldo Alas in Oviedo de roman La Regenta: een boek dat uitgroeide tot één van de belangrijkste werken uit de Spaanse literatuur.

Deftig en schoon, zo staan de inwoners van de hoofdstad van Asturië bekend. Probeer de kauwgomstukjes op de grond maar te tellen. Toch zijn haar inwoners ook bruisend: kijk maar naar het genot waarmee ze de mousserende ciderdrank tot zich nemen in één van de vele sidrerias die de stad rijk is.

Oviedo in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Oviedo

 • Aeropuerto de Asturias (Oviedo)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur, 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 45 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Aeropuerto de Asturias ligt op 45 kilometer afstand van het centrum van Oviedo. Er rijden regelmatig bussen tussen Oviedo, Avilés, Gijón en het vliegveld. Tussen 6.00 uur en 23.00 uur vertrekken er elk uur bussen van busmaatschappij ALSA. Een enkele reis naar Oviedo en Gijón kost €5,50. Een enkele reis naar Avilés kost €2,60. De rit naar het centrum van Oviedo duurt ongeveer 40 minuten. Een taxirit van het vliegveld naar de stad kost rond de € 50,00 en duurt iets minder dan een half uur.

Reisperiode en klimaat

Weersverwachting voor Oviedo

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Oviedo kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Oviedo kun je terecht op de volgende websites: