Aeropuerto de Asturias (Oviedo)

Het vliegveld Aeropuerto de Asturias, ook wel bekend als Aeropuerto de Oviedo, is gelegen in Santiago del Monte. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Aviles op ongeveer 14 kilometer afstand, Gijon op 40 kilometer en Oviedo op 45 kilometer. Het is de enige internationale luchthaven in de provincie Asturias, in het noordwesten van Spanje. De luchthavencode (IATA) van het vliegveld van Oviedo en Asturias is OVD.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur, 50 minuten
Afstand tot centrum stad: 45 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeropuerto de Asturias (Oviedo):

Bestemmingen vanaf Aeropuerto de Asturias (Oviedo):

Oviedo

Aeropuerto de Asturias ligt op 45 kilometer afstand van het centrum van Oviedo. Er rijden regelmatig bussen tussen Oviedo, Avilés, Gijón en het vliegveld. Tussen 6.00 uur en 23.00 uur vertrekken er elk uur bussen van busmaatschappij ALSA. Een enkele reis naar Oviedo en Gijón kost €5,50. Een enkele reis naar Avilés kost €2,60. De rit naar het centrum van Oviedo duurt ongeveer 40 minuten. Een taxirit van het vliegveld naar de stad kost rond de € 50,00 en duurt iets minder dan een half uur.

Taxi’s staan geparkeerd voor de uitgang van het vliegveld. Aeropuerto Asturias biedt ook diverse mogelijkheden om een auto te huren.