Vervoer in Bristol

Het centrum van Bristol is niet groot, en alle bezienswaardigheden zijn goed te voet bereikbaar. Wil je naar Bath, dan sta je vanaf station Bristol Temple Meads in een kwartiertje in het hart van deze stad.

Bus
Bristol heeft een goed netwerk van stadsbussen. Voor bezoekers zijn de buslijnen 8 en 9 handig, omdat die rijden van Temple Meads Station naar Clifton (waar de meer luxe hotels zijn gevestigd), door het centrum van Bristol. Verder is er een City Sightseeing Bus, een open dubbeldekker die langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Bristol rijdt. Je kunt bij elke halte in- of uitstappen

Bike City
Bristol is bekroond tot Britse eerste Fietsstad en een van de meest fietsvriendelijke bestemmingen in Europa. Het is de thuisbasis van Sustrans – een Britse liefdadigheidsorganisatie toonaangevend op het gebied van duurzaam vervoer, zoals een landelijk netwerk aan fietsroutes. Er zijn fietsroutes op bijna alle belangrijke wegen en er zijn tal van plaatsen om je fiets veilig te stallen. Je kunt op verschillende plaatsen fietsen huren, of mee met een fietstour door de stad. De omgeving laat zich ook goed per fiets verkennen.

Veerboot
Een leuke manier om Bristol te verkennen is per boot. Bristol Ferry Boat onderhoudt veerbootdiensten door de haven van de stad.