Winkelen in Birmingham

Echte shopaholics vinden in Birmingham het ultieme winkelparadijs. De stad zit vol met boetieks van de beste en nieuwste designlabels, filialen van winkelketens en unieke speciaalzaken. Voor toeristen die steden willen bezoeken en daarbij veel waarde hechten aan het winkelaanbod hoeven niet bang te zijn om in Birmingham teleurgesteld te worden.

Wel lijkt Birmingham een punt van verzadiging te hebben bereikt wat betreft de vele winkelcentra. Onafhankelijke winkels floreren – met name in de wijk Digbeth. Meer conventionele en luxe winkels vind je in The Mailbox, met vestigingen van onder andere Harvey Nichols en Armani. De Bullring is slechts een van Birmingham’s gerevitaliseerde winkelgebieden. Sommige, zoals de markten en het Jewellery Quarter zijn al honderden jaren commerciële centra. Anderen, zoals The Mailbox, zijn gloednieuw.

Bullring
Prachtig gerenoveerd tot een bruisend winkelgebied met overdekte winkelcentra, uitgestrekte voetgangersgebieden, winkelketens en wel 100 zelfstandige winkeliers. De vestiging van Selfridges – de eerste voor het bedrijf buiten Londen – is een futuristische, bazaar, bedekt met duizenden gepolijste aluminium schijven. Gelegen op de rand van de arena, lijkt het te zweven als een ruimteschip boven de markten van Birmingham en oudere wijken.

The Mailbox
Exclusief winkelcentrum in Birmingham, met vooral luxe modezaken en restaurants. Je vindt er onder andere een grote vestiging van modezaak Harvey Nichols. Ook is er een bioscoop met meerdere zalen.
The Mailbox
Commerical Street 7, Birmingham

Custard Factory
Kleine onafhankelijke winkels vind je met name in de wijk Digbeth, waar ook de Custard Factory ligt. Het pand aan Gibb Street was ooit van de voormalige vla-koning Alfred Bird, vandaar de naam. Nu vind je er winkels en galeries.
Custard Factory
Gibb Street, Digbeth

Markten in de Bullring
De markten in Birmingham weerspiegelen het karakter van een multiculturele stad – 25 procent van de bevolking behoort tot een etnische minderheid. De Bullring Indoor Market verkoopt met meer dan 140 kramen alles van vlees en vis tot groenten en fruit, huishoudtextiel en mode. De Bullring Open Market op de overdekte loopbruggen bestaat uit wel 130 marktkramen, vooral met verse groenten en fruit, boerenproducten, kleding en luxe goederen.

Rag Market
De bekendste en misschien wel de oudste van de markten in Birmingham. Wel 350 kraampjes verkopen er textiel, fournituren en kleding en ambachtelijke naaimaterialen . In de afgelopen jaren hebben haar sari-handelaren de markt wereldberoemd gemaakt. Indiase bruiden uit heel het Verenigd Koninkrijk en Europa reizen naar Birmingham om stoffen te kopen bij de Rag Market en de nabijgelegen winkels.
Rag Market
St Martins Rag Market, Edgbaston Street, Birmingham