Birmingham, Engeland

Birmingam, kanalen

Birmingam, kanalen

Birmingham wordt – met name door Londenaren – vaak wat neerbuigend bekeken, maar deze tweede stad van het land is zeker de moeite waard. New York Magazine raadde lezers onlangs zelfs aan om naar Birmingham in plaats van Londen te gaan. Dat klinkt misschien gek, maar de stad heeft heel wat hoogtepunten in petto, van de culinaire hoogstandjes van de Balti Triangle tot het bekende Birmingham Royal Ballet, de bloeiende edelstenenhandel en de muziekscene. Bovendien struikel je hier niet – zoals in Londen – over hordes toeristen.

De bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, gecombineerd met rampzalige naoorlogse planning, verwoestten de stad in het hart van Engeland. Maar Birmingham is de afgelopen decennia onherkenbaar veranderd en is nu een plaats om trots op te zijn. Het proces van de wedergeboorte is verzegeld door de voltooiing van de spectaculaire Library of Birmingham.

En er is nog steeds heel wat erfgoed van Birmingham te verkennen. Per bus, boot of te voet ontdek je de mooiste plekjes van Birmingham, van de beroemde kanalen die een heel netwerk vormen in het centrum tot de prachtige oude landhuizen in en rond de stad.  Birmingham heeft een van de meest boeiende en eclectische Britse kunstscenes, het culturele spectrum is hier altijd verrassend. Tel er de fijne cafés en restaurants en de vele winkels bij op en je hebt een perfecte citytrip!

Birmingham in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Birmingham

Op Birmingham Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Birmingham

 • Birmingham Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 10 minuten
  Afstand tot centrum stad: 13 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Birmingham Airport ligt 13 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Treinen rijden frequent naar het station New Street in het centrum van de stad, een rit van slechts negen minuten. Er zijn ook busdiensten naar de stad. Een taxi naar het centrum van Birmingham kost ongeveer £ 16,-

Reisperiode & klimaat

Voor meer informatie en tips over Birmingham kun je terecht op de volgende websites:

Weersverwachting voor Birmingham

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Birmingham kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Birmingham kun je terecht op de volgende websites: