Gratis & goedkoop in Birmingham

Een weekendje Birmingham hoeft niet duur te zijn. Zwerven door de stad kost niets en een picknick langs een van de kanalen of in een van de parken in de stad – ingeslagen op de markt – kost ook niet veel. Sfeerproeven alleen al is de moeite waard in deze stad!

Sandwell Valley Country Park
Birmingham mag dan gebouwd zijn op zware industrie, het is ook een van de groenste steden in het land met 6 miljoen bomen en meer parken dan enige andere Europese stad. Een fijn plekje voor een ontspannen wandeling is Sandwell Valley Country Park, een park van 2000 hectare rond een werkende Victoriaanse boerderij met een klein museum. Het schilderachtige landschap is ideaal voor wandelaars. Neem de trein naar het station van West Bromwey, op 10 minuten lopen van het park.

BBC Birmingham
In winkelcentrum The Mailbox in Birmingham vind je de meest bezoekersvriendelijke uitvalsbasis van de BBC. Test je geschiktheid als weerman en bekijk BBC WM en het Asian Network live bij het gratis bezoekerscentrum (dagelijks geopend 9:30-05:30, zondag 11:00-17:00). Je kunt er ook terecht voor een rondleiding, daar moet je wel voor betalen (£8,50 voor volwassenen en £ 6,50 voor kinderen tot 16 jaar).
BBC Tours
The Mailbox

The Pen Museum
Neem een fascinerende kijk in de geschiedenis van Birmingham in The Pen Museum. Neem deel aan kalligrafielessen, maak een penpunt en schrijf je naam met de braille machine. Er is een enorm scala aan dingen te zien en te doen en de toegang is gratis. Je kunt er prima naar toe lopen vanuit het centrum, maar er gaat ook een bus: nummer 101 stopt in Frederick Street, vlak voor het museum.
The Pen Museum
60 Frederick Street, Hockley, Birmingham

Parken en kanalen
Met zo’n 160 kilometer kanalen heeft Birmingham officieel meer kanalen dan Venetië. Een wandeling langs enkele kanalen is gratis en er valt genoeg te zien. Het gezellige Gas Street Bassin en Brindleyplace in het centrum van Birmingham vormen het hart van het kanaalsysteem van Groot-Brittannië, en je vind hier volop gezellige restaurants, cafés, pubs en bars. Verder zijn er volop mooie parken en tuinen in Birmingham, waar je heerlijk enkel uurtjes kunt relaxen. Er zijn maar weinig Europese steden zo groen als Birmingham!