Gratis & goedkoop in Murcia

Een stedentrip naar Murcia hoeft niet duur te zijn. Wandelen door de oude stad en een bezoek aan de kathedraal kost niets. Veel musea en ook het strand zijn gratis. Bovendien kun je in de lagune Mar Menor gratis modderbaden nemen.

Prijzen in Murcia liggen over het algemeen bovendien nog een stuk lager dan in grote Spaanse steden zoals Madrid of Barcelona. Je kunt er zonder al te veel moeite nog een kop koffie of een biertje voor minder dan € 2 krijgen.

Festival van Moren en Christenen
Het jaarlijkse festival van Moren en Christenen is een van de bekendste en drukste feesten van de stad Murcia. Gedurende 5 dagen wordt er in september in de straten van de stad de herverovering van Spanje op de Moren gevierd. Er zijn processies, theatervoorstellingen, vuurwerk, muziek en er wordt volop gefeest.

Stranden
De Costa Calida heeft zo’n 250 kilometer aan kust vol met baaitjes en stranden van wit zand en helderblauw water. De temperatuur komt er ´s winters amper onder de 18 graden en de zon schijnt er zo’n 3000 uren per jaar. Kortom: het is er prima vertoeven!

Palacio Episcopal
Het bisschoppelijk paleis is een mooi 18e eeuws gebouw gelegen aan het Plaza Cardenal Belluga in Murcia. Het paleis heeft een mooie rode rococo façade en een churrigueresque patio, waar je gratis kunt genieten van de zon en van het uitzicht.

Barokke kerken
In Murcia was de barok als bouwstijl nogal populair en er zijn dan ook diverse kerken in deze stijl gebouwd. De Iglesia de La Merced, Iglesia de Santa Ana en de kerken van Santo Domingo, San Nicolás en San Miguel zijn allemaal gebouwd in een typisch Murciaanse barokvariant, en gratis te bezoeken!

Mar Menor
Beautyliefhebbers opgelet! Het zoute, mineraalrijke warme water van de lagune Mar Menor schijnt in combinatie met de plaatselijke modder een therapeutisch effect te hebben. De ideale plek dus voor een uitgebreide modderbehandeling. De bekendste plek voor een gratis modderbad is La Puntica, op het noordelijkste puntje van de lagune. Bedek jezelf met de klei en laat het drogen, daarna was je het af in het zoute water.