Ancona, Italië

Hoewel de meeste toeristen na aankomst in Ancona direct door reizen naar hun volgende bestemming, heeft de havenstad een rijke historie en een mooi oud centrum dat de moeite waard is om gezien te worden. Ancona werd al in de vierde eeuw v.Chr. gesticht, door de Grieken uit Syracuse. Bij hen zal in het bijzonder de strategische ligging, halverwege de Adriatische Zee, en de grote natuurlijke haven in de smaak zijn gevallen. Ze noemden de stad de ‘elleboog’ (ancona), vanwege de bijzondere vorm die het land hier heeft aangenomen.

Die enorme haven en de aangrenzende Golf van Ancona zijn natuurverschijnselen die veroorzaakt zijn door de Monte Conero, de berg even ten zuiden van de stad. De Monte Conero kenmerkt dit kustgebied van de regio Le Marche op wel meer manieren. Rondom de Monte Conero vind je talloze prachtige baaitjes, eveneens gecreëerd door moeder natuur. Hoewel de weg naar de regio Le Marche zeker door Nederlandse toeristen steeds vaker gevonden wordt, blijven de meeste mensen vooral in het gebied boven Ancona hangen. Reden te meer om dit onontdekte gebied te bezoeken.

Wie liever het binnenland intrekt dan aan de kust vertoeft, zal ook aangenaam verrast worden. Met prachtige steden als Fabriano, bijzondere natuurverschijnselen als de Grotte di Frasassi en de wijnvelden rondom Jesi is er voor ieder wat wils. Ancona is, met andere woorden, niet alleen een stad om te ontdekken maar ook een goede uitvalsbasis voor een kennismaking met Le Marche.

Ancona in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Ancona

Op Aeroporto di Ancona Falconara:

KLM
KLM

Luchthavens bij Ancona

 • Aeroporto di Ancona Falconara

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 12 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De bus vertrekt voor de aankomst- en vertrekhal van het vliegveld, de hele dag van 06.30 tot 19.30 uur. Tickets voor de bus schaf je aan bij de krantenkiosk in de vertrekhal. Er zijn verschillende taxiservices voor de ingang beschikbaar en je vindt een aantal autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Er rijdt ook een speciale shuttledienst (Conero Bus Company) van het vliegveld naar het station van Ancona. Tenslotte is er direct naast de terminal van het vliegveld een treinstation, Castelferretti, waar je op de trein naar Ancona kunt stappen.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Ancona.

Weersverwachting voor Ancona

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Ancona kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Ancona kun je terecht op de volgende websites: