Cluj-Napoca Airport

De Roemeense stad Cluj-Napoca ligt in Transsylvanië in het noordwesten van Roemenië en telt circa 350.000 inwoners. Cluj Airport ligt 9 kilometer van het centrum van de stad in de voormalige gemeente Someșeni, dat in 1989 een buitenwijk van Cluj-Napoca werd. Officieel heet het vliegveld Avram Iancu Cluj International Airport, genoemd naar de Roemeense revolutionair Avram Iancu. De IATA-luchthavencode van het vliegveld is CLJ.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 20 minuten
Afstand tot centrum stad: 9 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Cluj-Napoca Airport:

Bestemmingen vanaf Cluj-Napoca Airport:

Cluj

De bussen van lijn 8 rijden op en neer tussen het vliegveld en het centrum van Cluj. De rit duurt ongeveer 30 minuten. De bus vertrekt iedere 15 minuten tussen 05.30 en 22.30 uur, in het weekend iedere 20 minuten. Tickets zijn verkrijgbaar bij de balies in de aankomst- en vertrekhal van het vliegveld. De prijs voor een ticket is 4,00 RON. Een rit met de taxi kost ongeveer 30 RON, ’s avonds en ’s nachts kan het iets duurder zijn.

De luchthaven van Cluj-Napoca biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes in Transsylvanië en de rest van Roemenië kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Europcar, Sixt en Hertz.