Goedkope vakantiebestemmingen binnen Europa


Je kent het wel, je wilt er even een weekje tussenuit, een nieuwe stad ontdekken en bewonderen of gewoon naar je favoriete stad dichtbij huis met je eigen auto. Binnen Europa zijn er talloze opties van landen en steden die met de auto goed bereikbaar zijn en ook nog eens betaalbaar zijn. Hieronder lees je meer over goedkoop op vakantie gaan dichtbij huis.

Top-5 Betaalbare vakanties Europa

Er zijn talloze betaalbare opties binnen Europa die met de auto prima bereikbaar zijn. Eén van deze opties is Praag, gelegen in het aan geschiedenis zeer rijke Tsjechië. Praag staat bekend om de schitterende oude architectuur, de prachtige straatjes, de rivier Moldau, de kerken en nog veel meer. In Tsjechië wordt betaald met Tsjechische Kronen en een etentje, een souvenirtje of een drankje zijn er goedkoop. Zo’n 500 kilometer ten oosten van Praag ligt een andere stad vol geschiedenis, namelijk het Poolse Krakau. Ook deze stad staat erg bekend om haar geschiedenis en om tientallen bezienswaardigheden zoals het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Een stapje verder

Voor mensen die bereid zijn iets langer te rijden is Lissabon ook een prachtige optie. De stad met de historische trams en het prachtig blauwe water is de hoofdstad van Portugal. Nog een stukje verder rijden van huis? In het oosten van Europa ligt Athene, de hoofdstad van Griekenland. Ook Athene staat bekend om de lage prijzen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van deze stad is de Akropolis en het AKropolismuseum. De laatste stad van deze top-5 is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Tallinn ligt aan de Oostzee en is dus ook een geweldige badplaats. Het is wel een eindje rijden…, 2100 km.

Reis even leuk als de bestemming

Bij een autovakantie moet het natuurlijk niet pas leuk zijn als je op je bestemming bent, maar al vanaf het vertrek. Maak je reis daarom zo aangenaam mogelijk. Pak bijvoorbeeld routes waarbij je onderweg een mooi uitzicht hebt om van te genieten. Als je door een mooie stad rijdt stop dan eventjes om een aantal uurtjes in deze stad door te brengen en maak de reis zo comfortabel mogelijk door met enige regelmaat plaspauzes en eetpauzes te nemen. Een ander zeer belangrijk onderdeel van een lange autoreis is dat je goed voorbereid moet zijn.

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent

Er kan onderweg veel gebeuren en het is dus belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen, maar het is zeer belangrijk dat je de best passende en goedkoopste autoverzekering hebt voor jouw situatie.