Palermo, Italië

Palermo (Sicilië)

Palermo (Sicilië)

Palermo belichaamt in veel opzichten de typische warme en levendige sfeer van het Mediterrane gebied. Het eiland Sicilië is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats tussen oost en west, waar vreemde overheersers – van Grieken en Romeinen tot Arabieren en Noormannen – al even vreemde tradities, geloven en gebruiken meebrachten. Er ontstond een interessante mix van occidentale en oriëntale culturen die nog altijd overal in de stad waarneembaar is.

In de 12e eeuw behoorde Palermo, nu de hoofdstad van Sicilië, tot de grootste en meest bruisende steden van heel Europa. Nog altijd vind je in Italië slechts 4 steden die groter zijn dan Palermo (Rome, Napels, Milaan en Turijn). Palermo ligt aan de westkant van Sicilië, waar ook veel invloeden vanuit het nabijgelegen Noord-Afrika zijn overgewaaid.

Palermo is een moderne grote stad waar meer dan 3000 jaar historie te vinden is. Het heeft veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en architectuur en er zijn vaak bijzondere, internationale tentoonstellingen te bezoeken. Tegelijkertijd is het een authentieke stad, waar het straatleven onder de warme zon de sfeer van het Italiaanse dolce vita ademt. Palermo is, kortom, een stad om te ontdekken!

Palermo in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Palermo

 • Palermo Airport (Falcone Borsellino Airport)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 35 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het vliegveld van Palermo (Falcone Borselino Airport) ligt ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad. Elk half uur vertrekt er een bus richting Palermo stad (Autolinee Prestia e Comandè) tussen 06:30 en 00:00 uur. Een kaartje kost € 6,10. Je kunt ook de trein pakken: de Trinacia Express verbindt het vliegveld met het centrum van Palermo – een treinkaartje kost € 5,80. De reistijd naar het centrum van Palermo is ongeveer 50 minuten Een taxi nemen kan natuurlijk ook; afhankelijk van waar je moet zijn in Palermo ben je daarvoor gemiddeld € 40 kwijt.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Palermo.

Weersverwachting voor Palermo

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Palermo en Sicilië kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Palermo en Sicilië kun je terecht op de volgende websites: