Eten & drinken in Olbia (Sardinië)

De culinaire specialiteiten van Olbia en omgeving komen grotendeels uit zee. Probeer bijvoorbeeld de befaamde mosselsoep of de gevulde mosselen. Bestel er een glas of een fles Vermentino di Gallura bij, een lokale wijn die perfect samen gaat met deze en andere visgerechten.

Antica Trattoria
Deze ‘oude trattoria’ is een waar walhalla voor liefhebbers van antipasti. De keuze aan Italiaanse voorgerechten is hier namelijk ongekend. Bemachtig een tafeltje in de tuin en geniet van een keur aan antipasti, gevolgd door pizza, pasta en/of vis.
Antica Trattoria Pizzeria
Via delle Terme 1, Olbia
€€

Barbagia
Bij Barbagia kan het zomaar een verrassing zijn wat je op je bord krijgt, al is elke Sardijnse specialiteit de moeite waard. De menukaart is namelijk grotendeels in het Sardijns, en dat is zo anders dan het Italiaans dat je vaak niet precies weet wat je bestelt. Al helpt het personeel natuurlijk graag bij het maken van een juiste keuze. Hier geniet je in elk geval het best van de echte Sardijnse keuken.
Ristorante Barbagia
Via Galvani 94, Olbia
€€

Caffè Cosimino
Bij Cosimino kun je overdag gewoon een kopje koffie drinken, maar aan het einde van de middag wordt er ook een goed glas (lokale) wijn of een cocktail geserveerd. Je vindt Cosimino aan het gezellige Piazza Margherita, waar het vooral rond borreltijd altijd druk is.
Piazza Margherita Regina 3, Olbia
€-€€

Da Paolo
Bij Ristorante Da Paolo eet je in een authentieke omgeving, met stenen muren en houten plafonds, allerlei gerechten uit de Sardijnse keuken. Schrik niet terug voor paarden- of schapenvlees – volgens Sardijns recept bereid zijn dit ware delicatessen!
Via Cavour 22, Olbia
€€

La Lanterna
Bij La Lanterna serveren ze zowel tal van lokale gerechten, veelal met vis, maar ook met lokaal vlees als wild zwijn. Daarnaast bakken ze goede pizza’s en is er een grote keuze aan lokale kazen en wijnen.
Ristorante La Lanterna
Via Olbia 13
€€

Ristorante La Gallura
Dit restaurant is een van de beste van het hele eiland. Laat je in de watten leggen en geniet van een opeenvolging aan heerlijke, exclusieve gerechten en bijpassende wijnen. Reserveren is noodzakelijk.
Corso Umberto 145, Olbia
€€€