Forli, Italië

Forli

Forli

Landen in Forlì betekent aankomen in het hart van Romagna. Een prachtige uitvalsbasis om zowel de culturele en gastronomische hoogtepunten van het binnenland, als de levendige kuststrook rondom Rimini te verkennen. De stad zelf heeft ook een aantal geheimen te ontdekken. Forlì werd in de 2e eeuw v.Chr. gesticht als Forum Livii; een nieuwe Romeinse stad op een strategisch punt aan de Via Consolare en vlak bij zee. De lange geschiedenis liet veel sporen na in het oude centrum van de stad, hoewel op die plek ook bommen van de Tweede Wereldoorlog vielen, die veel schade aanrichtten.

Beroemde ‘buren’ van Forlì zijn onder andere Rimini en Ravenna, maar op rijafstand vind je bijvoorbeeld ook de bruisende universiteitsstad Bologna. Allemaal een dagtripje waard, maar wie liever dichterbij blijft hoeft zich zeker niet te vervelen. Kunst, cultuur en ontspanning zijn in en rondom Forlì op genoeg plaatsen te vinden!

Emilia-Romagna is op culinair gebied zonder twijfel de beroemdste regio van Italië. De meest bekende streekproducten zijn de hammen en kazen uit Parma en balsamico-azijn uit Modena, maar ook het wereldberoemde gerecht pasta alla bolognese (letterlijk: pasta ‘op de wijze van Bologna’) komt hier vandaan. Stuk voor stuk zijn dat echter beroemdheden uit de noordwestelijke helft van de regio, het ‘Emiliaanse’ gedeelte. Het oostelijke deel van de regio, Romagna, is minder bekend.

Forli in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Forli

Binnenkort zullen de vliegtuigmaatschappijen beschikbaar zijn.

Luchthavens bij Forli

 • Aeroporto di Forli

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 5 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het vliegveld van Forlì (Aeroporto di Forli 'L. Ridofli') ligt slechts enkele kilometers ten zuidoosten van de stad. Elke dag vertrekken er bussen vanaf het vliegveld naar het station. Omdat er niet veel vluchten landen op dit kleine vliegveld, zijn de vertrektijden van de bussen aangepast aan de vliegschema’s. Een kaartje (enkele reis) kost € 3,50 en dient gekocht te worden in de bus zelf, bij de chauffeur. Betalen kan alleen met contant geld. Voor een taxirit naar hetzelfde treinstation betaal je een vaste prijs van € 13 (maximaal 4 personen met bagage).

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Forli.

Weersverwachting voor Forli

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Forli en Emilia-Romagna kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Forli kun je terecht op de volgende websites: