Perpignan, Frankrijk

perpignan-frankrijkPerpignan is de laatste grote stad in de Languedoc, voor de Spaanse grens. Perpignan was ooit de hoofdstad van de natie van Catalonië, en is nu de grootste stad van het departement Pyrenees-Orientales. Perpignan voelt eerder als een Catalaanse stad, het lijkt alsof je Frankrijk hier al ver achter je hebt gelaten. En soms lijk je nog wel zuidelijker te zitten. Er is dan ook een echte mix van culturen te vinden in deze regio: Fransen, Spanjaarden en Noord-Afrikanen leven naast elkaar in deze zonnige stad met zijn pleinen vol palmbomen.

Als voormalige hoofdstad van de koningen van Mallorca en de Graven van Roussillon, ging Perpignan in voorbije eeuwen van hand tot hand. Vanaf de middeleeuwse periode stond de stad telkens weer onder een ander bewind, tot eindelijk tot Franse grondgebied werd verklaard met het Verdrag van de Pyreneeën van 1659.

Perpignan is tegenwoordig een bloeiende universiteitsstad, die met de ligging dicht bij de Pyreneeën en de Middellandse Zee vraagt om het maken van uitstapjes. Wijngaarden lopen hier door tot aan de kust – dit is ook een van de beste plaatsen in de regio om te genieten van lokale gerechten en wijn. Het is ook een toevluchtsoord voor kunstenaars, en het is daardoor gevuld met een heel eigen, unieke mix van boetiekjes en hippe bars. Het ontdekken waard!

Perpignan in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Perpignan

Op Aéroport de Perpignan:

Luchthavens bij Perpignan

 • Aéroport de Perpignan

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 5 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De luchthaven Perpignan–Rivesaltes ligt op 5 kilometer ten noordwesten van het centrum van Perpignan. Een enkele busreis naar het centrum van Perpignan kost minimaal € 1,50 en duurt 20 minuten. De shuttlebus van ShuttleDirect kost € 4,50 euro. Een taxirit kost ongeveer € 15 en duurt 10 minuten.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Perpignan.

Weersverwachting voor Perpignan

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Perpignan en de Languedoc kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Perpignan en de Languedoc kun je terecht op de volgende websites: