Shannon Airport

Shannon Airport ligt in het westen van Ierland aan de rivier de Shannon, waar het vliegveld naar is vernoemd. Vliegen naar Shannon is een goed alternatief voor een van de andere Ierse luchthavens, zeker als je de westkust van Ierland een bezoek wilt brengen. Het is een uitstekend startpunt om de Ierse cultuur, muziek, dans, whisky en haar indrukwekkende landschap te ontdekken. Leuke steden als Limerick, Cork, Galway en Ennis zijn ook goed te bereiken door de vele bussen die van en naar de luchthaven van Shannon rijden. Limerick en Ennis liggen op 25 kilometer afstand. Het vliegveld van Shannon is na Dublin Airport de drukste luchthaven van Ierland. De luchthavencode van Shannon Airport is SNN.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 25 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Shannon Airport:

Bestemmingen vanaf Shannon Airport:

Shannon
Limerick

De bussen van Bus Eireann verzorgen verbindingen naar alle belangrijke plaatsen in Ierland en dus ook naar Limerick en Ennis. Lijn 51 (stopt bij de vertrekhal) brengt je in 30 minuten naar Limerick of naar Ennis. Lijn 343 doet er 45 minuten over. Op doordeweekse dagen vertrekken beide bussen een keer per uur. Een enkele reis kost € 8,40. Een taxi van het vliegveld naar het centrum van Limerick kost ongeveer 35 euro.

Uiteraard zijn er auto’s te huren bij het vliegveld om zelf door het Ierse landschap te reizen. Er zijn balies van o.a. Avis, Budget, Europcar en Hertz.