Op welke luchthaven kun je goedkoop parkeren in Nederland?


Of je nu op vakantie gaat of een zakenreis maakt, parkeren bij de luchthaven kan een flinke kostenpost zijn. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende luchthavens waar je goedkoop kunt parkeren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste opties voor betaalbaar parkeren bij Nederlandse luchthavens.

Schiphol: de meest bekende luchthaven

Als de grootste luchthaven van Nederland staat Schiphol bekend om zijn uitgebreide parkeermogelijkheden. Hoewel parkeren bij Schiphol over het algemeen duurder is dan op andere luchthavens, zijn er toch manieren om de kosten te drukken.

Een optie om Goedkoop parkeren schiphol is P3 Lang parkeren. Deze parkeerplaats is iets verder van de terminal gelegen, maar er rijdt regelmatig een gratis shuttlebus die je binnen enkele minuten naar de vertrekhal brengt. Bovendien kun je van tevoren online reserveren, waardoor je soms tot wel 50% kunt besparen op de reguliere tarieven.

Eindhoven: een voordelig alternatief

Voor reizigers die niet in de buurt van Schiphol wonen, kan Eindhoven Airport een voordelig alternatief zijn. Deze luchthaven biedt verschillende parkeermogelijkheden tegen betaalbare tarieven.

P4 Basic Parking is een van de goedkoopste opties bij Eindhoven Airport. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 7 minuten loopafstand van de terminal en heeft 24/7 cameratoezicht. Hoewel het iets verder weg is dan de andere parkeerterreinen, is het prijsverschil aanzienlijk. Ook hier kun je online reserveren om zo de beste prijs te krijgen.

Rotterdam: parkeren dicht bij huis

Voor inwoners van de regio Rotterdam kan parkeren bij Rotterdam The Hague Airport een handige en voordelige optie zijn. Deze luchthaven biedt verschillende parkeermogelijkheden, variërend van kort parkeren tot lang parkeren.

P1 Holiday Parking is een goede keuze voor lang parkeren. Deze parkeerplaats is goed beveiligd en bevindt zich op loopafstand van de terminal. Als je van tevoren reserveert, kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Bovendien heeft de luchthaven regelmatig speciale aanbiedingen, zoals een week parkeren voor een vast tarief.

Groningen: voordelig parkeren in het noorden

Voor reizigers in het noorden van Nederland kan Groningen Airport Eelde een aantrekkelijke optie zijn. Deze luchthaven heeft verschillende parkeermogelijkheden tegen scherpe tarieven.

P1 Parkeren is de meest voordelige optie bij Groningen Airport Eelde. Deze parkeerplaats ligt op loopafstand van de terminal en heeft 24/7 cameratoezicht. Ook hier kun je van tevoren online reserveren om zo de beste prijs te krijgen. Bovendien biedt de luchthaven regelmatig speciale aanbiedingen, zoals een weekend parkeren voor een vast tarief.

Tips voor goedkoop parkeren

Naast het kiezen van de juiste luchthaven en parkeerplaats zijn er nog enkele tips om goedkoop te parkeren bij Nederlandse luchthavens. Ten eerste is het aan te raden om van tevoren online te reserveren. Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid om te profiteren van eventuele kortingen, maar ook om verzekerd te zijn van een parkeerplek.

Daarnaast is het slim om de tarieven van verschillende parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Soms kunnen de prijsverschillen aanzienlijk zijn, vooral als je wat verder van de terminal parkeert.

Tot slot is het handig om op de hoogte te zijn van eventuele speciale aanbiedingen of kortingsacties. Veel luchthavens hebben regelmatig acties waarbij je tegen een gereduceerd tarief kunt parkeren.