Komend voorjaar op vakantie naar de sneeuw


Traditioneel zijn landen als Tsjechië en Bulgarije de ideale low-budget vakantiebestemmingen voor wintersporters. De afgelopen jaren bleek de interesse in wintersportvakanties naar deze landen echter te zijn gedaald. Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een bestemming in Oostenrijk, Zwitserland of bijvoorbeeld Frankrijk. Door buiten het hoogseizoen om te gaan, kun je fors op de kosten van een dergelijke vakantie besparen. Deze besparing gebruikt men vaak om bijvoorbeeld een nieuwe sport zonnebril, een skibroek of een nieuwe helm te kopen. Wat is jouw favoriete budgetbestemming voor een wintersportvakantie in het voorjaar? 

Op zoek naar goedkope kleding en gadgets 
Een low-budget wintersportvakantie boeken betekent niet alleen dat je op zoek zou moeten gaan naar een goedkope bestemming, bij voorkeur buiten de schoolvakanties om. Zoek ook naar de beste koopjes op het gebied van kleding en accessoires. Het bespaart je veel geld! Denk aan de gepolariseerde zonnebrillen, de snowboots en bijvoorbeeld skihelmen die je in de uitverkoop relatief goedkoop aan kunt schaffen. Wacht je tot het voorjaar, dan betaal je al snel veel meer voor dergelijke producten. Er zijn verschillende webshops waar deze accessoires regelmatig met korting worden aangeboden. Heb je nog geen helm en skibril? Je kunt deze het eerste jaar ook huren en na het voorjaar met korting kopen voor de wintersportvakanties die nog komen in de toekomst. 

Verschillende goedkope skigebieden in de Alpen 
Zowel in landen als Bulgarije en Tsjechië, als in de Alpen vind je tal van leuke en goedkope skigebieden. Je betaalt hier veel minder dan gemiddeld op een populairdere skibestemming binnen Europa. Het nadeel van deze goedkopere skigebieden is het gebrek aan uitgebreide faciliteiten. Zo zijn deze skigebieden vaak wat kleiner, is het er rustiger en heb je er minder après-ski cafés. Ook het aantal pistekilometers ligt er over het algemeen wat lager dan in de populairste Europese skigebieden. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn! Zeker niet, wanneer je onlangs begonnen bent met skiën of snowboarden. 

Voorbeelden van budgetbestemmingen voor wintersportvakanties 
Een voorbeeld van een goedkope skibestemming is onder meer Willingen – Ettelsberg in Duitsland. Ook Valféjus in Frankrijk is een goedkoop skigebied. Ten opzichte van de Duitse vakantiebestemming biedt Valféjus het voordeel dat je hier aanzienlijk meer kilometers aan skipistes vindt. Nadeel is dan weer dan dit gebied zo’n drie keer verder weg ligt ten opzichte van Utrecht dan het Duitse Willingen – Ettelsberg. Naast Valféjus is ook Dévoluy een populaire en goedkope skibestemming in Frankrijk. 

Afbeelding van Ilo via Pixabay