Hotels op en rondom Schiphol


Schiphol is een van de drukste luchthavens ter wereld, waarbij per jaar miljoenen passagiers de luchthaven als begin- of eindpunt van hun reis hebben. Voor velen kunnen hotels bij Schiphol vele voordelen bieden, zeker als je een langere overstap hebt, of je een nachtje van te voren wilt overnachten om de volgende dag je vlucht op tijd te halen.

Locatie en gemak

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van het kiezen voor hotels bij Schiphol is de nabijheid van de luchthaven. Dit bespaart je veel reistijd en maakt de overgang tussen vliegen en rusten zo soepel mogelijk. Vooral voor diegenen met vroege of late vluchten kunnen hotels bij Schiphol een uitermate geschikte optie zijn. Kies hierbij vooral voor hotels met een gratis Shuttlebus. Zoals een van de hotels bij Schiphol van Bastion Hotels.

Diensten en faciliteiten van de hotels

Hotels rond Schiphol bieden over het algemeen een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder 24-uurs recepties, luchthaventransfer en soms zelfs vergaderzalen voor zakelijk gebruik. Deze services kunnen je ervaring verder vergemakkelijken en aangenamer maken.

Er is een breed scala aan hotels rond Schiphol, variërend van budgetopties tot luxe hotels. Dit betekent dat er waarschijnlijk een hotel is dat past bij elk budget en elke voorkeur, van basiskamers tot luxe suites.

Soorten hotels bij Schiphol

Schiphol, het bruisende hart van de luchtvaart in Nederland, is omgeven door een reeks hotels voor alle soorten reizigers. Deze hotels variëren in prijs, faciliteiten, luxe-niveaus en nabijheid tot de luchthaven.

Luxe hotels

Luxe hotels bij Schiphol bieden topkwaliteit accommodatie en service. Zij staan klaar om aan alle wensen van reizigers te voldoen, waarbij comfort en gemak voorop staan. Deze hotels bieden dikwijls ruime kamers, verfijnde eetgelegenheden en wellness faciliteiten.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol: Dit hotel is bekend om zijn verfijnde design, ruime kamers en topklasse restaurants.

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport: Gelegen in het Schiphol-Rijk business park, biedt dit hotel een modern interieur en eersteklas voorzieningen.

Middenklasse Hotels

In de middenklasse vinden we hotels die betaalbare accommodatie bieden met aantrekkelijke voorzieningen en service. Deze hotels bieden comfortabele kamers en handige diensten, zoals pendeldiensten naar de luchthaven.

Bastion Hotels: Bastion Hotels heeft drie comfortabele hotels rondom Schiphol, allemaal met een gratis shuttlebus van- en naar Schiphol. Bastion Hoofddorp heeft ook de mogelijkheid tot gratis parkeren met het speciale Park, Sleep and Fly arrangement.

CitizenM Schiphol Airport: Dit boutique hotel is perfect voor een kort verblijf en biedt moderne, compacte kamers.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport: Dit hotel biedt comfortabele accommodatie op slechts een korte treinrit van Schiphol.

Budgetvriendelijke Hotels

Voor de budgetbewuste reiziger zijn er ook tal van betaalbare overnachtingsmogelijkheden rond Schiphol. Deze hotels bieden de basisvoorzieningen en zijn vaak een kort bus- of treinritje van de luchthaven verwijderd.

Ibis Schiphol Amsterdam Airport: Dit betrouwbare budgethotel biedt eenvoudige, schone kamers en een gratis luchthavenshuttle.

easyHotel Amsterdam Airport Schiphol: Dit no-nonsense hotel heeft compacte, functionele kamers tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Door zorgvuldig de voordelen van elk hotel te overwegen, kunt u bepalen welke het beste past bij uw specifieke behoeften, budget en voorkeuren.

Vervoer opties: van hotels naar Schiphol

Shuttle Diensten

Veel hotels in de omgeving van Schiphol bieden shuttle diensten aan als transportmogelijkheid naar de luchthaven. Dit zijn doorgaans busjes die op vastgestelde tijden rijden tussen het hotel en Schiphol. Gasten kunnen bij de receptie van het hotel informeren naar de vertrektijden van de shuttle. Het is aan te raden om ruim op tijd te vertrekken, rekening houdend met mogelijke vertragingen in het verkeer.

Openbaar Vervoer

Voor hotels die geen shuttle diensten aanbieden, of voor reizigers die graag de flexibiliteit hebben om op eigen gelegenheid te reizen, is er het openbaar vervoer. Veel hotels liggen dichtbij trein- en busstations met directe verbindingen naar Schiphol. Informatie over de dienstregelingen van openbaar vervoer kan worden gevonden op de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS) of van 9292OV.

Parkeergelegenheid

Voor gasten die met de auto komen, bieden de meeste hotels parkeergelegenheid aan. Sommige hotels bieden daarnaast ook parkeerpakketten aan, waarbij de auto voor langere tijd bij het hotel geparkeerd kan blijven terwijl de gast op reis is. Vanuit het hotel kan men vervolgens met de shuttle dienst of het openbaar vervoer naar Schiphol reizen. Informatie hierover kan doorgaans op de website van het hotel worden gevonden of bij de receptie worden opgevraagd.

Gemiddelde kosten van kamers

De kosten van hotelkamers kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals locatie, het type accommodatie, het seizoen en de duur van het verblijf. In Nederland kan de prijs van een standaard tweepersoonskamer, afhankelijk van deze factoren, variëren van ongeveer €80 tot €200 per nacht. Luxere accommodaties, zoals suites, kunnen vanaf €500 per nacht kosten. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts richtlijnen zijn en dat de tarieven van hotel tot hotel anders kunnen zijn.