Goedkope stedentrip naar Spanje


Met een schaaltje vol tapas en een groot glas sangria voor je neus genieten van de Spaanse zon op een gezellig terras. Het kost je tegenwoordig nog maar een paar tientjes. En dan bedoelen we de vliegreis naar dit populaire vakantieland, want zo’n portie tapas en een vino blijven in Spanje vaak nog onder de 10 euro. Reserveer bij reisorganisatie TUI meteen een hotel zodat je de volgende dag de roes kunt uitslapen. Zo’n pakketreis (vlucht + hotel) is vaak voordeliger dan alles los boeken, dus tel uit je winst tijdens een stedentrip Spanje.

De kleurrijke plekken van Valencia

Nu is natuurlijk de vraag: wat zijn de leukste steden voor een citytrip in Spanje? Gelukkig weten ze bij TUI alles van het mediterrane land. Valencia mag zeker niet ontbreken. De stad wordt steeds bekender bij toeristen die het drukkere Barcelona willen vermijden. Want ook Valencia heeft langgerekte, goudkleurige stadsstranden waar het in de middaguren goed toeven is. Zodra de avond valt is het bekende Ciudad de las Artes y las Ciencias ‘the place to be’. In deze ‘stad van de kunst en wetenschap’ worden de futuristische gebouwen ’s avonds verlicht. De weerspiegeling van die kleuren in de vijver zorgt voor indrukwekkende vakantiefoto’s die de citytrip Valencia compleet maken.

Van Spanje proeven in Madrid

Kunst, lekker eten en shoppen komen samen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Dit is volgens TUI dan ook een van de leukste steden voor een citytrip Spanje. Want na het bekijken van werken van Picasso en Dalí in het bekende Prado museum kun je heerlijk lunchen in de tapaswijk rondom Plaza Santa Ana. De Spaanse ham en gevulde croquetas zijn hier niet te versmaden. Houd gerust een siësta in het centraal gelegen hotel, want de winkels in Madrid zijn tot wel 22.00 uur open. De straten rondom Gran Via zijn favoriet onder shopfanaten dus dit is ’s avonds dan ook ‘the place to be’.

De Flamenco in Sevilla

Het beste van wat Spanje te bieden heeft vind je allemaal in Sevilla. Lekker weer, authentieke tapasbarretjes en rijk versierde monumenten typeren de Zuid-Spaanse stad. Maar Sevilla is vooral bekend om de flamenco. De traditionele Spaanse dans wordt overal in de stad beoefend en dus ook op de sfeervolle pleinen. Al zijn het vooral de flamenco-bars die de stad zo geliefd maken. Onder het genot van tapas en wijn luisteren naar unieke muzikanten en kijken naar de danseressen met hun kleurrijke jurken; een sfeervolle avond uit is een understatement. Om die reden verdient Sevilla het om genoemd te worden als een van de leukste steden voor een citytrip in Spanje.