Goedkoop in de winter naar de zon


Goedkoop op reis naar de zon in de winter? Het valt nog niet mee om winterzon bestemmingen te selecteren als je zeker wil weten dat je én lekker weer hebt én toch niet te veel betaalt. Daarom is het idee achter de website Waarschijntdezonwel.nl ook zo goed: geef aan wat je wil uitgeven en hoe warm het minimaal moet zijn en de site geeft je een overzicht met bestemmingen die aan je wensen voldoen.

Waar moet je naar toe: goedkope winterzon bestemmingen

Welke bestemmingen zijn warm en voordelig als je bijvoorbeeld weg wil in december? De Canarische Eilanden misschien of de Verenigde Arabische Emiraten? We probeerden het zelf en typten op Waarschijntdezonwel in: minimaal 24 graden en maximaal 750 euro. Gran Canaria en de andere Canarische Eilanden zitten er dan niet bij. Die blijken niet zo warm in december. Maar Waarschijntdezonwel geeft wel een 30-tal andere interessante tips die allemaal voldoen aan onze wensen. Zoals de Kaapverdische Eilanden en Varadero, Cuba bijvoorbeeld. Kijk hier voor het volledige overzicht winterzon bestemmingen in december.

Ook in februari kan je voordelig genieten van winterzon op een paar uur vliegen. Wil jij in februari aangename temperaturen van 20 graden en heb jij een budget tot 500,- euro? Wij keken op Waarschijntdezonwel. Onder andere een drietal Canarische Eilanden voldoet aan deze eisen. Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura scoren goed in februari. Zonovergoten dagen en aangename temperaturen. En dit op slechts 4,5 uur vliegen. Als je nog iets doorvliegt naar het zuiden zit jij in 25 graden op de heerlijke stranden van de Kaapverdische Eilanden. Ook Egypte is een goede keuze, vooral voor all inclusive zonvakanties! Tussen de 300,- en 400,- vind je een groot aanbod all inclusive vakanties aan de Rode Zee. Bekijk hier de complete lijst met winterzon bestemmingen in februari.

Betaalbare verre winterzon bestemmingen

Ga jij voor de echt warme bestemmingen waar het in onze wintermaanden nog rond de 30 graden is? Dan zal je buiten Europa moeten zoeken. Je kan denken aan Curaçao met haar hagelwitte stranden of de plaatsen Punta Cana en Puerto Plata op het tropische eiland de Dominicaanse Republiek. Ook de Braziliaanse badplaats Fortaleza of Koh Samui in Thailand zijn uitstekende tropische bestemmingen tijdens de winter. Uiteraard liggen de prijzen voor een vakantie buiten Europa al snel hoger dan die binnen Europa. Toch kan je als je flexibel bent in vertrekdata spotgoedkoop verre reizen maken. Pakketreizen naar de Gambia of de Kaapverdische Eilanden gaan buiten het hoogseizoen vaak al onder de €500 weg!

Zo vind jij zelf je ideale goedkope winterzonvakantie

Maakt het jou niet zo veel uit waar je naartoe gaat als het maar zonnig en warm is? Dan denk jij in de goede richting voor een betaalbare winterzonvakantie. Op de homepage van Waarschijntdezonwel.nl staat een tool waarmee je kan aangeven wanneer je weg wil, hoe warm het moet zijn, wat je budget is en hoe lang je wil vliegen. De tool doet verder het werk. Je ziet direct welke bestemmingen voldoen aan je eisen. Geen zin om zelf te zoeken? Dan kan je ook de laatste Sunny Deals checken. Hier vind je voor alle maanden van het jaar een overzicht van spotgoedkope vakanties, luxe getaways en gezellige vakantiehuizen. Uiteraard allemaal op een bestemming met geweldig weer.

Extra tips om in de winter goedkoop naar de zon te vliegen

Om de goedkoopste winterzon vakanties te vinden zijn er naast het gebruik van vakantie vergelijkers zoals Waarschijntdezonwel nog meer dingen om op te letten. De eerste is misschien wel meteen de meest belangrijke: wees flexibel wanneer het kan. Prijzen verschillen sterk per dag en per seizoen. Een dag eerder of later vertrekken kan zo honderden euro’s schelen. Dan komen we gelijk bij het volgende punt: vermijd het hoogseizoen! Vooral de zomervakantie en de kerstvakantie zijn belachelijk dure tijden. Je betaalt al snel het dubbele van wat je buiten het hoogseizoen betaalt. Let ook goed op last minute vakanties. Aanbieders kopen namelijk hotelkamers en vliegtuigstoelen op en als deze net voor vertrek nog leeg zijn gaan tickets en pakketreizen regelmatig voor dumpprijzen weg! Op de hoogte blijven van last minutes? Schrijf je dan in voor de Sunny Deal Service en vink de optie last minute aan.