Goedkoop en vrij op fly-and-drive vakantie


Ga jij graag op verkenning uit als je op vakantie bent? Je wilt natuurlijk wel wat van het land zien als je er toch bent, maar je budget is natuurlijk niet oneindig. Treinen en bussen, die niet overal komen waar jij eigenlijk naartoe wilt, zijn lang niet altijd goedkoop. Taxi’s, die je wel overal naartoe kunnen brengen, kosten een hoop geld. Met de eigen auto gaan is vaak nogal ambitieus als je ver weg van huis op vakantie gaat. Dé oplossing voor een bepaalde vakantie waar je alles uit kunt halen is een goedkope vlucht, een betaalbare huurauto en je eigen kampeerspullen.

Goedkoop vliegen
Een goedkope vlucht is tegenwoordig een stuk makkelijker te vinden. De tijd dat KLM, Air France, Lufthansa en andere grote maatschappijen het luchtruim voor zichzelf hadden is voorbij. Aanbieders als Ryanair, WizzAir en easyJet kunnen je vaak, als je goed zoekt, voor een stuk minder naar je gewenste bestemming brengen. Voor een goedkope reis is een betaalbaar land zoals Roemenië, Bulgarije of delen van het voormalige Joegoslavië zeer geschikt. Dit zijn bij uitstek de bestemmingen waar Ryanair en WizzAir je naartoe kunnen brengen. Ter plekke kun je genieten van goedkoop eten en drinken, waardoor je met weinig geld toch een luxe vakantie kunt hebben.

Gaan en staan waar je wilt met een huurauto
Een huurauto klinkt over het algemeen niet als een manier om te besparen op je vakantie. Toch hoeft een huurauto in de eerder genoemde landen helemaal niet duur te zijn. Vaak is het mogelijk om voor minder dan 25 euro per dag een goede, zuinige auto van bescheiden formaat te huren. De benzine is doorgaans op je bestemming ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Het grote voordeel ten opzichte van het openbaar vervoer is dat je kunt gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. Zo kun je precies alles zien wat je zelf wilt. Je kunt de bergen in, afgelegen plekken bezoeken en onderweg eens stoppen voor een mooie wandeling of een fotomomentje. Een taxi of het openbaar vervoer kan je ook naar veel plekken brengen, maar zal uiteindelijk voor een hele dag duurder uitvallen dan je huurauto. Bovendien biedt dit je niet de mogelijkheid om je dag op een ander punt te eindigen dan je hem begint.

Neem je kampeerspullen mee
Om niet te veel kwijt te zijn aan een overnachting, kun je gaan kamperen. Huur een auto waar je spullen in passen. En neem je eigen spullen mee, want kampeerspullen huren is onvoordelig. Zoek uit of je in het wild mag kamperen op je bestemming, want dan overnacht je zelfs helemaal gratis.

Goede autoverzekering afsluiten
Besluit je inderdaad om een goedkope fly-and-drive vakantie naar een mooie bestemming te boeken, sluit dan een goede autoverzekering af. De dekking van de autoverzekering die onder het vaste huurtarief valt is beperkt. Mocht je betrokken raken in een ongeluk – verschillende naties hebben immers verschillende rijstijlen – dan kun je rekenen op een flinke rekening vanwege een hoog eigen risico. Dit eigen risico kun je beperken door een extra autoverzekering af te sluiten via de verhuurder van je huurauto.