De beste budgetvriendelijke accommodaties in Canada


Plan je een reis naar het prachtige Canada, maar heb je rekening te houden met een budget? Maak je geen zorgen, in dit artikel laten we je de beste budgetvriendelijke accommodaties in het hele land zien! Of je nu op zoek bent naar een appartement, hotel, hostel of camping, wij beschrijven hieronder per categorie wat je in grote lijnen kunt verwachten. Reizen door Canada en verblijven in prachtige accomodaties was nog nooit zo dichtbij!

Een hotel of een appartement?

Het grootste verschil tussen appartementen en hotels zit misschien wel in het antwoord op de vraag: wil je zelf koken of liever uit eten? Het grote voordeel van een appartement is dat je met een keuken kosten kunt besparen op ontbijt, lunch en avondeten. Dit houdt wel in dat je zelf boodschappen moet doen. Ben je meer op zoek naar een luxe en zorgeloze ervaring? Dan raden we je aan om voor een mooi hotel te gaan. Een groot voordeel van een appartement kan natuurlijk wel zijn dat je wat meer privacy kunt verwachten, met wellicht zelfs een mooi dakterras. Helemaal mooi als je in de zomer door Canada reist met een groepje vrienden en je een start wil maken aan je Canadese avontuur. Klik hier voor Canada beste reistijd.

Hostels om medereizigers te ontmoeten

Je kunt natuurlijk ook nog een stapje lager gaan in de accommodatiekosten, en kiezen voor een hostel. Dit is ideaal wanneer je een fijne slaapplek zoekt voor een lage prijs. Tegelijkertijd geef je jezelf zo de mogelijkheid om veel nieuwe medereizigers te ontmoeten die hetzelfde plan hebben als jij. Als je gericht bent op gezelligheid en toch niet veel tijd doorbrengt bij je accommodatie, is een hostel de keuze voor jou. Hostels vind je vooral in de grote steden van Canada. Ook vind je ze vaak op centrale plekken in de stad, zodat je direct als je de deur uitstapt, deel uitmaakt van het bruisende stadsleven.

Kamperen onder de sterren

Kampeerders weten hoe heerlijk het kan zijn om op een camping te overnachten. Helemaal als je zelf een goede uitrusting hebt, en wellicht met een camper of een caravan de weg op gaat. Er zijn in Canada genoeg mooie campings die ervoor kunnen zorgen dat je een mooie route kunt uitstippelen zonder dat je keer op keer je koffer opnieuw hoeft in te pakken en naar een nieuw hotel hoeft te vertrekken. Helemaal als je de prachtige National Parks wil bezoeken die bekend staan om hun adembenemende natuur. Dan is overnachten onder de sterren toch de beste optie?