Belangrijke tips om goedkoop op vakantie te kunnen


Heb jij plannen voor een vakantie, maar wil je niet te veel uitgeven? Dat is te begrijpen. Hoe goedkoper, hoe beter toch? Voor een klein budget kom je al heel ver als je de juiste tips en tricks weet. Ben jij benieuwd hoe jij goedkoop op vakantie kan? Hieronder lees je de beste manieren hoe jij aan een goedkope vakantie kan komen!

Kies voor een last minute

Heb jij geen vaste vakanties en kan je vakantie opnemen wanneer jij wilt? Kies dan zeker voor last minutes. Een last minute is een vakantie die binnen twee maanden plaatsvindt. Vaak kan je ook nog voor de dag erna een vakantie boeken. Vaak is het zo dat reisorganisaties of vliegmaatschappijen hun overige stoelen of kamers nog willen verkopen voor een lagere prijs, zodat ze niet met kamers of stoelen vrij komen te zitten.

Kies voor een reisorganisatie

Vaak is het goedkoper om een pakketreis te boeken dan alle onderdelen los te boeken. Veel reisorganisaties bieden veel reizen aan naar verschillende bestemming en reisduren. In deze pakketten zitten vaak de vluchten en het verblijf bij inbegrepen. Ook zijn vaak de transfers inclusief. Veel reisorganisaties hebben nieuwsbrieven waar je je voor kan inschrijven en bieden ook whatsapp service aan. Via deze services worden unieke deals en aanbiedingen gestuurd, ideaal dus! Op deze manier hoef je niet zelf te zoeken. Neem voor goedkope zonvakanties bijvoorbeeld eens een kijkje bij VakantieDealz!

Vermijd het hoogseizoen

Om geld te besparen is het een goede tip om in het laagseizoen op vakantie te gaan. Dit scheelt vaak al honderden euro’s in vergelijking met het hoogseizoen. Probeer vooral de vaste schoolvakanties te ontwijken. Buiten het feit dat het in het hoogseizoen veel drukker is op de vakantiebestemmingen, kun je dus ook nog eens veel kosten besparen…

Accommodatie en vervoer

Het is natuurlijk geweldig om in een luxe accommodatie te overnachten. Als je goedkoop op vakantie wilt zul je vaak luxe moeten inruilen voor comfort. Kies bijvoorbeeld voor een hostel. Vaak hebben hostels ook 2-persoonskamers beschikbaar, maar een stuk goedkoper dan in een hotel. Ook kun je voor openbaar vervoer kiezen in plaats van een huurauto. Dit scheelt enorm in kosten en is ook een prima manier om de bestemming te verkennen.