Alleen reizen met handbagage? Hier moet je op letten


Zeker wanneer je met het vliegtuig reist, kan het verstandig zijn om heel kritisch te kijken naar de hoeveelheid bagage die je met je mee wilt nemen. Bij steeds meer maatschappijen is het zo dat een grote koffer die in het ruim gaat niet standaard bij de vluchtprijs zit inbegrepen. Je betaalt als het ware voor een ticket voor jezelf, en daarnaast nog voor een ticket voor je koffer. Wil je dat voorkomen, dan kan het de moeite waard zijn om alleen met handbagage te reizen. Voor een verre reis of lange vakantie is dat vaak een beetje lastig, je kunt tenslotte geen grote koffers mee aan boord nemen. Maar bij wat kortere trips kan het je flink wat geld besparen. Klinkt dat als muziek in je oren? Houd er dan wel rekening mee dat er wat zaken zijn waar je op moet letten.

Het formaat doet er wel toe

Bij trolleys of andere soorten handbagage geldt dat het formaat er echt wel toe doet. Sterker nog: is je koffertje te groot, dan zal hij niet mee aan boord mogen. Je moet hem dan alsnog inchecken als bagage die in het ruim gaat, vaak met de extra kosten van dien. Daar zit je niet op te wachten! Zoek daarom voor vertrek altijd even de eisen die de maatschappij waar jij mee vliegt aan handbagage stelt even op. Denk niet dat je dat maar één keer hoeft te doen, bij één maatschappij, want deze kunnen er zo hun eigen eisen op nahouden. Wees streng voor jezelf, neem de wieltjes en handvaten ook mee in je meetronde, en ga uit van een koffer die tot aan de randen gevuld zit. Alleen zo weet je zeker dat jouw trolley door de inspectie komt, en mee mag aan boord.

Naast koffertjes kun je natuurlijk ook weekendtassen gebruiken om je handbagage in mee te nemen. Ook hiervoor geldt weer dat ze echter wel aan de eisen moeten voldoen als het om hun formaat gaat. Alhoewel tassen vaak net wat makkelijker meegeven, worden ook deze vaak streng nagemeten.

Wat heb je echt nodig?

Weet je zeker dat je tas of koffer het juiste formaat heeft, dan begint het inpakken ervan. Let ook daarbij weer even op de regels, want niet alles mag zomaar mee aan boord. Kijk daarnaast ook kritisch naar wat je inpakt. Wat heb je echt nodig? Waar kun je ook wel een paar dagen zonder? En zijn er dingen die je net zo goed op de bestemming kunt kopen, en die je niet per se mee hoeft te nemen? Op die manier kun je vaak veel ruimte besparen. De eerste keer is dat misschien nog best lastig, maar je zult zien: ben je eenmaal gewend om op deze manier in te pakken, dan gaat het steeds makkelijker.