8 gratis dingen om te doen tijdens je vakantie in Barcelona


Barcelona is een van de populairste bestemmingen voor toeristen in Europa en heeft veel te bieden. Er zijn talloze dingen om te zien en te doen, maar soms kan het budget een beperkende factor zijn. Gelukkig zijn er ook veel gratis activiteiten te doen in Barcelona. Wij laten je kennismaken met acht gratis dingen om te doen tijdens je vakantie in Barcelona.

Wandel door de Gotische wijk
De Gotische wijk is een van de oudste en meest historische wijken van Barcelona. Het is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en oude gebouwen die teruggaan tot de middeleeuwen. Je kunt hier uren ronddwalen en genieten van de sfeer en de architectuur. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de prachtige kathedraal van Barcelona, ​​die zich in het hart van de wijk bevindt.

Bezoek het strand van Barceloneta
Barcelona heeft een prachtig strand dat gemakkelijk te bereiken is met de metro. Het strand van Barceloneta is een van de populairste stranden van de stad en biedt tal van gratis activiteiten. Je kunt hier zonnebaden, zwemmen of genieten van een picknick met uitzicht op de zee.

Ontdek Park Guëll
Park Guëll is een van de beroemdste parken in Barcelona. Het park staat bekend om zijn prachtige mozaïeken en uitzicht op de stad. Er is een gedeelte van het park waar je wel voor moet betalen, maar er zijn ook genoeg gratis delen waar je van kunt genieten. Vergeet niet om de beroemde draak te bezoeken, die zich aan de ingang van het park bevindt.

Bezoek de Mercat de la Boqueria
De Mercat de la Boqueria is een van de bekendste en best bezochte markten in Barcelona. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je van lekker eten houdt. Je kunt hier lokale specialiteiten proeven en vers fruit en groenten kopen. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de sfeer en het lokale leven.

Bekijk de fonteinshow bij Montjuïc
De fonteinshow bij Montjuïc is een must-see voor iedereen die Barcelona bezoekt. De fonteinshow vindt in de zomer vijf avonden per week (woensdag t/m zondag) plaats en is gratis te bekijken. Het is een prachtig spektakel van water, muziek en licht dat je niet mag missen.

Ontdek de straatkunst in El Raval
El Raval is een van de kleurrijkste wijken van Barcelona. Het staat bekend om zijn straatkunst en graffiti. Je kunt uren in El Raval rondlopen en de verschillende kunstwerken bewonderen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult hier tal van fotomomenten tegenkomen.

Bezoek de kerk van Santa Maria del Mar
De kerk van Santa Maria del Mar is een van de meest indrukwekkende kerken van Barcelona. Het is een gotische kerk uit de veertiende eeuw en staat bekend om zijn prachtige architectuur. Je kunt hier gratis naar binnen en genieten van het interieur van de kerk.

Bezoek de beroemde bezienswaardigheden van Barcelona
De meeste toeristische attracties in Barcelona zijn niet gratis, maar veel van de beroemdste bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Barcelona en de Sagrada Familia, hebben vrije dagen. Het is raadzaam om vooraf te controleren wanneer de gratis toegang is en op tijd te komen, want er zijn vaak lange rijen.