Timisoara, Roemenië

Timisoara

Timisoara

Timisoara staat bekend als de stad waar de Roemeense revolutie van 1989 is begonnen en vervolgens door het hele land is verspreid. Deze stad is altijd een voorloper geweest: de eerste stad in Europa met elektrische stadsverlichting (1864), eerste stad in Roemenië met bevaarbare kanalen en eerste Roemeense stad met elektrisch tramvervoer (1899).

De stad Timisoara is voor het eerst in de 12de eeuw vermeld als deel van het Hongaarse Koninkrijk; de stad was tussen 1316 en 1324 zelfs de hoofdstad hiervan. Timisoara is tot 1554 onder Hongaarse invloed gebleven, toen Hongarije door het Ottomaanse Rijk overgenomen werd. De Turkse regering bleef hier tot 1716, het moment dat Timisoara deel van het Oostenrijkse Rijk werd. De invloeden en culturele erfenissen van al deze periodes zijn nog altijd in de stad te zien.

Het mooiste deel van Timisoara ligt aan de noordelijke oever van de rivier Bega. De spectaculaire architectuur van gemengde stijlen en kleuren, maar ook het bruisende culturele leven maken deze stad een ware trekpleister.

Timisoara in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Timisoara

 

Weersverwachting voor Timisoara

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Timisoara en Roemenië kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Timisoara en Roemenië kun je terecht op de volgende websites: