Bezienswaardigheden in Forli

Waar je in Toscane niet om de renaissance heen kunt, zul je je in Romagna op veel plekken in een ander, eerder tijdperk wanen. Hier komen de middeleeuwen tot leven in de kastelen, vestingmuren en klokkentorens die overal door het heuvellandschap verspreid liggen. We beginnen onze ontdekkingstocht door het gebied in de stad van aankomst, Forlì, en bewegen ons dan langzaam van dorp naar dorp de mooie omgeving door.

Basilica di San Mercuriale
De Romaanse Basilica di San Mercuriale is, met z’n 12e-eeuwse klokkentoren, de belangrijkste kerk van de stad, gelegen aan het centrale plein van Forlì. Binnen kun je ook even het charmante chiostro (de kloostergang) bezoeken.
Piazza A. Saffi, Forlì

Cattedrale di Santa Croce
De Cattedrale di Santa Croce is de dom of kathedraal en tevens bisschopszetel van Forlì. De neoklassieke uitstraling is het gevolg van het 19e-eeuwse werk van architect Zambianchi, maar er zijn ook oudere delen te vinden. In het linker zijschip kun je bijvoorbeeld de 17e-eeuwse Capella della Madonna del Fuoco bewonderen.
Piazza del Duomo, Forlì

Rocca di Ravaldino
Ongeveer 2 eeuwen lang viel Forlì onder de controle van de familie Ordelaffi. De Ordelaffi verfraaiden de stad met veel nieuwe gebouwen, waarvan er een aantal te bewonderen zijn langs de Corso Garibaldi. Pino Ordelaffi III was degene die opdracht gaf voor de (her)bouw van een defensief fort: Rocca di Ravaldino. Het voormalige fort wordt tegenwoordig ook wel gebruikt als tentoonstellings- en concertruimte.
Via della Rocca en Via Giovanni dalle Bande Nere 1, Forlì

San Domenico
Een nieuw ingericht monumentencomplex in het oude centrum van Forlì biedt nu ruimte aan verschillende tentoonstellingen en kunstwerken. Je kunt hier ook het beroemde beeld Hebe van de Italiaanse kunstenaar Antonio Canova (1757-1822) vinden.
Piazza G. da Montefeltro, Forlì

Indianapark
Op nog geen 15 km van Forlì, bij het plaatsje Fratta Terme, vind je het Indiana Park. In dit avonturenpark kun je naar hartenlust klimmen en klauteren in de natuur, tussen de bomen door en met behulp van touwen, netten en kabelbanen. Er zijn ook faciliteiten voor kleinere kinderen.
Viale Superga 190, Fratta Terme

Thermen
In het dorpje Fratta Terme vind je niet alleen het avontuurlijke Indianapark, maar ook een heerlijke oase van rust: de thermen waar de plaats naar vernoemd is. Ook in het stadje Castrocare Terme (ca. 10 km van Forlì) kun je volop genieten van ontspanning bij de plaatselijke thermen. In beide gevallen zijn de spa- en wellnesscentra onderdeel van een groot hotel. Fratta Terme en Castrocaro Terme

Bertinoro
De stad van de gastvrijheid, wordt Bertinoro ook wel genoemd. Het op een heuvel gelegen middeleeuwse plaatsje ligt op ongeveer 10 km van Forlì en kijkt uit over het mooie omringende landschap. Bertinoro staat in de omgeving ook bekend om de goede wijnen, die je op verschillende plekken kunt proeven.

Predappio
Ongeveer 16 km ten zuidwesten van Forlì ligt het in heel Italië beroemde dorpje Predappio. Het is de geboorteplaats van Benito Mussolini en tevens bedevaartsoort voor het handjevol bewonderaars van de voormalig fascistische leider van het land dat er nog rondloopt. Anderen bezoeken het dorp vanwege de urbane en architectonische elementen die hier tussen de jaren 20 en 40 van de vorige eeuw werden aangelegd.

Cesena
Forlì vormt samen met het stadje Cesena één provincie (Forlì-Cesena). De gegoede Italiaanse familie Malatesta bezorgde Cesena een flinke dosis kunst en cultuur. De 15e-eeuwse bibliotheek is naar hen vernoemd en een bezoek waard omdat het er nog nagenoeg hetzelfde uitziet als 5 eeuwen geleden. Wandel van Piazza del Popolo naar Palazzo del Ridotto om de sfeer van het stadje op te snuiven. Waar je je ook bevindt in Cesena, in de hoogte zie je steeds de abdij Santa Maria del Monte liggen; een duizend jaar oude abdij die open is voor het publiek.