Leuven, België

Het Belgische Leuven is centraal gelegen op ongeveer twintig kilometer van de hoofdstad Brussel. Als stedentenstad heeft Leuven meer dan genoeg te bieden voor een prettig verblijf. De Katholieke Universiteit Leuven zorgt voor veel jongeren die je vooral in het uitgaansleven tegenkomt. De vele kroegen en andere clubs zijn dan ook zeker tegen het einde van de week en in het weekend druk bezocht. In de stad Leuven zijn ook meerdere bierbrouwerijen te vinden, waarmee het de naam ‘bierhoofdstad van België’ meer dan waar maakt.
Cultuursnuivers komen ook zeker aan hun trekken in Leuven. Het historische hart kent immers een collectie erfgoederen die je zeker gezien moet hebben. Er wordt zelfs gesproken over ‘de zeven wereldwonderen van Leuven’. En ook qua musea weet de stad Leuven zijn bezoekers te intrigeren. Het bekende M Museum neemt je mee terug in de tijd waarin afwisselende kunstwerken centraal staan.
Ga je liever een dagje winkelen? Ook dat is geen probleem in Leuven. De binnenstad heeft een leuke afwisseling in grote en kleine winkels, hip en nostalgisch en zowel dure als zeer betaalbare merken. Tijdens de kerstperiode staat de gehele binnenstad in het teken van kerst. De Leuvense kerstmarkt aan de Hoover- en het Ladeuzeplein is dan ook in de gehele omgeving zeer bekend.

Leuven in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Het klimaat van Leuven is vergelijkbaar met die in Nederland. De zomers kunnen matig, maar ook erg warm zijn. En voor de winters geldt door de regel dat die overwegend zacht en vaak nat zijn. Het is dan ook zeker verstandig om vlak voor je vertrek de weersvooruitzichten in de gaten te houden. Een paraplu lijkt vaak geen overbodige luxe te zijn.
Klimaatinfo Leuven

Weersverwachting voor Leuven

Vandaag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
It is forcast to be Helder at 7:00 PM CEST on June 26, 2017
Helder
23°/13°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on June 27, 2017
Kans op regen
23°/17°
It is forcast to be Bewolkt at 7:00 PM CEST on June 28, 2017
Bewolkt
23°/13°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on June 29, 2017
Kans op regen
21°/13°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on June 30, 2017
Kans op regen
19°/12°
It is forcast to be Kans op regen at 7:00 PM CEST on July 01, 2017
Kans op regen
17°/12°

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Leuven kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Leuven kun je terecht op de volgende websites:
Leuven in één dag
Leuven informatie
Leuven informatie
Leuven bezienswaardigheden top 10